Excel·lents

En un ceremònia emocionant, senzilla i divertida, divendres 21 de juny tingué lloc l’Acte de Reconeixement al Rendiment i Esforç en ESO i Batxillerat a l’alumnat de l’Estellés corresponent al curs 2023-2024. Va ser organitzat i conduït pels coordinadors de les dues etapes, Marina Mocholí i Fede Escamilla. El saló d’actes del centre presentava una bona afluència d’alumnes, famílies, companys, amics i professorat.

En nom de l’equip directiu del centre va intervindre la nostra vicedirectora María Amparo Prats, que donà l’enhorabona als guardonats i les seues famílies i els desitjà un bon estiu.

A continuació, va ser el torn de Susana Salom, de l’Associació de les Famílies (AFA), a la qual volem agrair la seua potent i important ajuda en aquests reconeixements en forma de targetes de regal de material esportiu, perfecte complement a l’esforç mental i intelectual de tots els premiats durant el curs.

Després, Fede i Marina dedicaren a tots els assistents uns bonics i escollits poemes del gran autor uruguaià Mario Benedetti.

I arribà el moment dels guardonats: Héctor Rodríguez Sanz, Lucía Roselló García i Adrián Fabuel Maluenda com a millors expedients de 4t d’ESO i proposats pel centre per a ser Premis Extraordinaris al Rendiment Acadèmic d’Educació Secundària Obligatòria del curs 2023-2024 que atorga la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació. Després va ser el torn de les mencions honorífiques, que reconeixen l’esforç atenent a les circumstàncies personals de l’alumnat: Noah Chillemi Dellacqua, Elias Kühnert Salgado, Whitney Solís Margarin, Ryuri Suzuki Lino i Iris Aguilella Aranda. I, per últim, vingué el reconeixement per la matrícula d’honor en batxillerat de Laura Martínez Belenguer i Mar Arazola Ferriol i per la matrícula d’honor i millor expedient per a Ángel García Andreu i Ariadna Mariola Fullana Jordan. A més, hi hagué un nou reconeixement per a Ángel, pel seu magnífic paper en les Olimpíades de Biologia, Filosofia, Física, Matemàtiques i Química. Amparo Sáiz, autora del magnífic reportatge fotogràfic que us recomanem, va intervindre per a destacar el bon paper de l’alumnat en l’Olimpíada Matemàtica dedicant unes paraules molt emotives a Ángel García i a Eduardo Palomares García-Consuegra, que va passar a la fase provincial de la competició.

Per últim, els presentadors van donar per conclós l’acte enmig la satisfacció general i totes i tots es feren moltes fotografies.

Enhorabona a totes i tots i bon estiu. Sou…..excel·lents  !!!      

Graduació 4t ESO

Un curs més, el nostre alumnat de 4t d’ESO s’acomiada de la seua etapa educativa de secundària. Enguany, com a novetat, s’ha celebrat a la llar de jubilats Villa del Pilar, que, molt amablement, ens va cedir les seues instal·lacions per poder celebrar l’acte.Al voltant de les 18h, l’alumnat, amb els seus familiars i amics, començaven a entrar amb un somriure immens al rostre: era el moment de celebrar el final d’una etapa molt feliç a les seues vides.

L’AFA del nostre centre va realitzar un esforç impagable en l’organització d’aquest esdeveniment i, el centre, estem molt agraïts. A les 18:30 començaríem l’acte amb la benvinguda dels nostres presentadors: Lucia Asensio, Christian Cantillo i Joan Barberà, que una vegada donaren la benvinguda donaren pas a Jordi Torró, cap d’estudis, perquè dedicara unes paraules en homenatge a la promoció.

A continuació, Vanesa Imbernón y Mª Carmen Borrull dedicaren un emotiu discurs en representació del professorat de 4t i, una vegada acabaren, Teresa Jordán, presidenta de l’associació de famílies dedicà unes paraules on va agrair la labor de les famílies, professorat i alumnes a banda d’una lectura d’un poema de l’autor que dóna nom al nostre centre: Vicent Andrés Estellés.

Més endavant, un parell de representants de cada un dels quatre grups llegiren també uns emotius, i també divertits, discursos on agraïren a molts docents, l’equip directiu i el d’orientació, conserges i personal de neteja, que els havia acompanyat no sols a aquest curs sinó a tota l’etapa de secundària.

Per finalitzar, les quatre tutores, acompanyades pel cap d’estudis, cridaren a cadascun dels nostres alumnes perquè reberen un fort aplaudiment i els regalàrem una rosa a mode de detall (reportatge fotogràfic d’Amparo Sáiz).

Com a conclusió, destacar la gran qualitat humana dels nostres alumnes que cridaren i aplaudiren ben fort per cadascun dels companys i professors presents; demostrant, doncs, que al nostre centre formem a persones meravelloses. I tots els anys passats on hi ha hagut llàgrimes, inseguretats i temors es queden sols en anècdotes ja que l’acomiadament sempre el recordarem amb un somriure.

Feliç estiu i ens veiem a batxillerat. Aquells qui abandonen el centre per buscar un altre camí acadèmic recordeu: L’Estellés és i sempre serà la vostra casa.

Albufera

Aprofitant el bon oratge d’aquesta primavera, tots els grups de 3r d’ESO hem fet una excursió a l’Albufera, amb les assignatures de Biologia i Geologia i Física i Química.

Vam visitar el centre d’interpretació Racó de l’Olla, un indret de protecció de la biodiversitat, on vam poder veure flamencs i una gran varietat d’aus. També vam fer un passeig en barca per a conéixer millor aquest ecosistema, amb les genials explicacions del barquer i la barquera que ens van portar.

Estrena LÓVA

Dimarts 28 de maig, la companyia d’Òpera ‘L@s Pelotas’, de primer de l’ESO de l’IES Vicent Andrés Estellés va estrenar la seua òpera ‘Conflictos en el IES’, producte final del “Proyecto LÓVA” del curs 2023-24, en la Sala d’actes de la Casa de la Cultura de Burjassot.

L’estrena es va realitzar en dues sessions, una al matí per a part de l’alumnat del centre i l’alumnat de sext curs del CEIP Miguel Bordonau, i una altra a la vesprada per a les famílies i amistats (fotos).

L’òpera, creada, protagonitzada i produïda per alumnat de primer de l’ESO, tracta un aspecte molt important per a ells: els diferents conflictes que sorgixen en arribar a l’institut, reflex de la nostra societat tan heterogènia, i el difícil que és gestionar les emocions quan s’està formant la nostra personalitat.

LÓVA (L’òpera, un vehicle d’aprenentatge) és un projecte que es realitza en una tutoria amb “ajuda” (especialistes, famílies, amistats…) al llarg d’un curs escolar complet. La classe s’organitza com una empresa (companyia d’òpera) que crea, des de zero, una producció operística amb el professorat com a guia acompanyant del procés.

Job Shadowing

Dins del projecte acreditat Erasmus+ que l’IES Vicent Andrés Estellés està duent a terme, dos dels seus professors, Santiago Sirera i Alberto Sanjuan, han realitzat un Job Shadowing en el Istituto Omnicomprensiu di Alanno d’Itàlia, des del 20 al 24 de maig (fotos).

L’objectiu principal era la millora i innovació metodològica en l’àmbit de la jardineria atés que este centre educatiu té molta experiència en este camp de coneixement. Han tornat amb una motxilla plena d’experiències per a compartir amb el seu alumnat i amb el claustre.