Premis Certamen Literari 2023

Ja tenim els guardonats  del Certamen Literari,  que enguany consistia en escriure un microrelat de tema lliure. Volem donar les gràcies a tot l’alumnat que ha participat, hi ha hagut una gran participació i molta qualitat en els relats. Per al jurat, format per professorat de diferents departaments, no ha sigut fàcil decidir quins són els guanyadors.
Donem les gràcies a l’AMPA per col-laborar un any més amb el centre aportant els diners per als premis.
Us deixem ací els relats premiats. Enhorabona a tots i totes!

1r PREMI DE 1r I 2n ESO:

INFLUÈNCIES ( DARÍO MORENO, 2n ESO F)

Ja són les dèsset i em dispose a obrir “Twitch” per al directe dels diumenges. Hui toca jugar al Zelda i trobar “kologs”.

Què bé! Hui hi ha vint persones veent-me, és un nou rècord! Mentre que busque, apareix un “centaleón”, m’enfrente a ell i me mata. El xat es torna foll i comencen a dir coses com : “per a què fas directes si jugues tan mal” o “llàstima que no t’hages mort en la vida real”.

Potser tinguen raó, potser internet no siga per a una xica de quinze anys… Tanque el directe, m’eixugue les llàgrimes i vaig a berenar amb un somriure.

2n PREMI DE 1r i 2n ESO:

TINC UN NÚVOL A LA MEUA HABITACIÓ ( NOELLE ETCHEPAREBORDA, 2n ESO A)

Tinc un núvol a la meua habitació, depenent del dia està d’un color .

A vegades ixen amics meus i juguem, avui ma mara m’ha donat unes llepolies molt estranyes però com confie en ella me les vaig menjar. Ahir ja no hi havia núvol, no hi havia ningún i em vaig posar molt trist.

Quan ma mare em va tornar a donar les llepolies no les menge i aquella vesprada el núvol aparegué però era roig i  va eixir un ser que estava enfadat, quan va entrar ma mare em digué que jo tenia alguna cosa que es deia esquizofrènia.

1r PREMI DE 3r I 4r ESO:

RENAIXIMENT ( IRENE MOYA, 3r ESO D)

Només hi havia dolor. Vaig tancar els ulls. En tornar a obrir-los ja no estava on abans. Estava tot fosc. Estava protegida, a casa.  Això era el que anhelava però una força sobtada em va començar a tirar. Jo no volia eixir d’aqueix lloc còmode, però no era la meua decisió, Va ser dolorós, una experiència tan traumàtica com la que havia viscut fa uns instants, però aquesta vegada era diferent. Vaig tancar els ulls. En obrir-los, hi havia llum.

2N PREMI DE 3r I 4t ESO:

SENSE EXPLICACIÓ (TESA MONTORO, 3r ESO D)

Vaig arribar a ma casa després de treballar amb molta cura de no molestar el meu marit. Un soroll va alarmar-me i, en apropar-me, el vaig vore preparant el sopar. Es trobava amb un ganivet a la mà i una creïlla en l’altra. No m’alarmaria si no fora perquè, fa quatre anys, es va quedar sense braços.

 1r PREMI DE BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS:

EL FUGADO (JOSEP LLÀCER, 2n BATXILLERAT)

Tras diez años de insoportable soledad en prisión, Antonio Camborio escapó. Acosado, topó con un cortijo donde celebraban una boda, y logró colarse.

El novio advirtió que no era un invitado. Quizás lo reconoció, pero le cayó simpático. En lugar de echarlo, conversaron, congeniaron, rieron… Esa noche nació una profunda amistad.

El hosco y solitario corazón de Antonio, revivido por la amistad, latió jubiloso muchos años, hasta que un día, con tanta felicidad, reventó.

La policía nunca encontró a Antonio. Nadie imaginó que en su fuga se colaría en la boda de un coronel de la Guardia Civil.

2n PREMI DE BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS:

UNA VIDA DIRIGIDA (CLARA RECIO, 1r BATXILLERAT A)

El día comienza, la luz del sol aparece como si de una bombilla se tratara y la partida empieza. Espero al lado de la cama a recibir la orden de “El jugador”, el que me dirige y decide lo que voy a hacer cada día. Comenzamos desayunando lo de siempre, una tostada con tomate y un café, desayuno que detesto. Todo el día igual, haciendo actividades inútiles y vivendo una vida que no quiero vivir. Y así pasan las horas siendo una marioneta hasta que finalmente la bombilla se apaga y la partida llega a su fin.