El Director de l’IES La Patacona participa al curs d’Erasmus+ “Educational Leadership” a Porto (Portugal)

Josep Cachuto, Director de l’IES La Patacona, va participar al curs d’Erasmus+ “Educatonal Leadership” del 28 de març al 3 d’abril de 2024 a la ciutat de Porto (Portugal). Aquest curs estava dirigit a membres d’equips directius de centres educatius de tota Europa per a aprofundir en les tècniques de lideratge i gestió en entorns educatius. Al curs hi havia representants d’equips directius de centres de Rumania, Itàlia, Eslovènia, Estonia i Espanya. 

El curs començà amb una primera classe de presentació de tots els assistents al curs i amb una anàlisi dels nous reptes dels sistemes educatius i com afrontar-los. Després de la classe també vàrem aprofitar per fer un tour i conèixer la ciutat. 

El curs continuà amb una anàlisi dels diferents estils de lideratge amb els seus avantatges i inconvenients. I també vàrem fer una proposta d'optimització entre els diferents estils: el lideratge transformacional. Després d'açò vàrem fer unes dinàmiques de grup per a posar en pràctica el que havíem vist a la teoria. 

Després vàrem tractar els temes de l'educació emocional i la comunicació efectiva. I com aquests temes podien influir positivament en una comunitat educativa. També vàrem fer un taller pràctic de comunicació internacional i intercultural. 

A la quarta jornada vàrem tractar les diferents maneres de promoure el desenvolupament i l'evolució a l'ecosistema escolar. I a la cinquena i final jornada vàrem fer unes dinàmiques de grup per a posar en pràctica tots els conceptes tractats al curs, vàrem compartir la informació de tots els diferents centres educatius del professorat participant i finalment vàrem rebre els certificats de superació del curs. 

En resum va ser un curs interessant, productiu i ben organitzat, tant des del punt de vista dels continguts tractats com des del punt de vista del coneixement de la resta de participants i de l'establiment de nous contactes europeus. La professora del curs també va fer un bon treball i la logística, organització i activitats proposades per l’entitat organitzadora varen ser molt adequades. Per últim la ciutat on es va celebrar el curs, Porto, també va ser interessant de conèixer. Per tant una experiència formadora i agradable en tots els aspectes. 

Només ens queda agrair a les institucions i als centres col·laboradors que fan possibles aquests projectes i l'experiència magnífica que suposen per a la millora de la qualitat educativa i la formació dels nostres claustres. 

El projecte 2023-1-ES01-KA121-SCH-000126430 està cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea. El contingut d'aquest article/notícia és responsabilitat exclusiva de l'IES La Patacona i ni la Comissió Europea ni el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE) són responsables de l'ús que es puga fer de la informació ací difosa. 

erasmus
5