Aneu a la barra d'eines

PROJECT NUMBER: 2020-1-FR01-KA202-080287. ACCENTUONS L’INCLUSION EN DEVELOPPANT EN EUROPE L’ENTRAIDE ET LA SOLIDARITE (AIDEES)

PRIMERA MOBILITAT, DEL 28 DE JUNY Al 2 DE JULIO DE 2021, A TOULOUSE, FRANÇA.

Encara que en el cronograma original la primera mobilitat estava prevista per al mes de gener de 2021 a Toulouse, per la situació de la crisi sanitària ocasionada per la COVID19 amb totes les restriccions que comportava, es va haver de posposar. En el seu lloc, es van realitzar una sèrie de reunions en línia, els dies 19, 20 i 26 de gener, així com el 16 de març, on vam poder tindre una primera presa de contacte entre tots els socis. A més, els coordinadors francesos, de l’Institut ISSEC PIGIER, ens van explicar els detalls del projecte i ens van donar les primeres directrius.

Seguint el guió original, en aquests mesos s’han desenvolupat les activitats següents, mitjançant un contacte regular del correu electrònic i de les noves tecnologies:

1.- Creació i elecció d’un logotip per al projecte.
2.- Anàlisi de dades d’una enquesta inicial contestada pel professorat i alumnat dels diferents centres, per a determinar la seua relació amb persones de necessitats educatives especials.
3.- Creació d’un glossari de termes relacionats amb la discapacitat: educació, malalties, recursos, etc.
4.- Legislació Nacional i Autonòmica relacionada amb la discapacitat.

Amb totes aquestes activitats finalitzades, i veient que es suavitzaven les restriccions sanitàries, es va acordar realitzar la primera mobilitat a Toulouse (França), del 28 de juny al 2 de juliol de 2021. També es va acordar que només participara professorat, esperant que l’alumnat es puga reincorporar en les mobilitats següents.

En aquesta primera mobilitat, van participar aquestes persones:

• Mateja G. i Sandra G. del centre Srečko Kosovel de Sežana (Eslovènia).
• Elena S. del Colegiul National “Gheorghe Lazar” de Bucarest (Romania).
• Tiziana A., Anna B. i Paola G. de l’Instituto Tecnico Economico Statale “Paolo Savi” de Viterbo (Itàlia).
• Laura B., Rebeca C., Pilar M. i Nuria O. del Col·legi públic d’Educació Especial “El Somni” de Sant Joan d’Alacant (Espanya).
• Beatriz G., Raquel L. i Conrado G. de l’Institut d’Educació Secundària “Lloixa” de Sant Joan d’Alacant (Espanya).

Els amfitrions i coordinadors van ser els docents de l’Institut ISSEC PIGIER de Toulouse. Encara que va col·laborar part del seu professorat, fem un esment especial a les 6 persones que han sigut presents en totes les activitats, mostrant una gran implicació: Pierre A., Patrice B., Nathalie G., Stella K., Marie-Hélène M. i Mary P.

I pel que fa al programa d’activitats, ací s’indiquen les més formals:

• El dilluns 28 de juny vam anar arribant els socis dels diferents països. Els amfitrions ens van recollir en l’aeroport i ens van traslladar a l’hotel. A la nit, vam sopar tots els socis junts.

• El dimarts 29 de juny, al matí, els coordinadors ens van mostrar les instal·lacions de l’ISSEC PIGIER. Després vam tindre una reunió, on es va avaluar el desenvolupament del projecte, es van actualitzar les dates de les pròximes mobilitats i es van determinar les futures activitats. A la vesprada, es va fer una visita cultural per la ciutat de Toulouse, guiats per Léona, una persona amb discapacitat visual.

• El dimecres 30 de juny, al matí, es van visitar les instal·lacions de la universitat Jean Jaurès. Després, la docent Pascale Chiron, juntament amb la responsable de l’àrea d’estudiants amb discapacitat, van mostrar dades, actuacions, recursos, etc., que ofereix la universitat a aquests estudiants. A la vesprada, ja en l’ISSEC PIGIER, el docent Gaël Coron va donar una xarrada en línia sobre les diverses polítiques relacionades amb la discapacitat i l’educació en els diferents països europeus.

• El dijous 1 de juliol, al matí es va fer una visita cultural a la ciutat de Carcassonne, famosa ciutat medieval francesa. A la vesprada, vam tindre una reunió, on es va avaluar aquesta primera trobada internacional i es van suggerir possibles millores de cara a futures mobilitats. A la nit, vam tindre el sopar de comiat.

• El divendres 2 de juliol cada soci va anar tornant al seu país, al llarg del matí.

Altres activitats més disteses i divertides que van organitzar els amfitrions, amb la idea que tots els socis interaccionàrem entre nosaltres, van ser endevinar els ingredients, amb els ulls tapats, de diferents begudes (no alcohòliques) que havien preparat. També van organitzar una degustació de formatges molt completa, amb formatges d’excel·lent qualitat.

La pròxima mobilitat està prevista del 4 al 8 d’octubre de 2021, a Sežana (Eslovènia), on l’eix vertebrador de les activitats que es realitzaran estan relacionades amb trobades / entrevistes / xarrades de persones amb discapacitat, i/o amb persones d’edat avançada, i/o dels seus cuidadors. Això sí, esperem que en aquesta mobilitat ja puga participar l’alumnat, part fonamental del projecte.

Erasmus+ Team