Project Number: 2017-1-ES01-KA201-038189. Are the gender stereotypes determining an in-egalitarian society?

https://genderstereotypesieslloixa.blogspot.com/

https://genderstereotypessanjoanviterbo.blogspot.com.es/

————————————————————————————————

La setmana del 8 al 12 d’abril de 2019 el nostre centre va celebrar l’última Setmana Internacional Erasmus amb estudiants, dins del projecte “Are the gender stereotypes determining an in-egalitarian Society?”. Durant aquests dies, alumnat i professorat de França, Itàlia i Romania van compartir treballs, intercanvi d’idees i formació.

(Pot consultar la notícia en el mitjà de comunicació La Rambla de Sant Joan – Costa Comunicaciones)

 

L’equip que componem aquest projecte participem de la idea que l’educació intercultural, el diàleg respectuós i el desig de progressar són la clau perquè la nostra joventut no continue reproduint estereotips i discriminacions limitadores de les capacitats humanes i generadores d’infelicitat. Prenent aquests principis com a punt de partida, la setmana es va desenvolupar entre les exposicions que l’alumnat va dur a terme sobre els treballs que havia realitzat i que prèviament s’havien acordat en la convocatòria anterior; les reunions del professorat per a valorar i avaluar els objectius marcats i perfilar el pròxim final del projecte; i la formació, que va adoptar el format de diverses xarrades centrades en l’anàlisi de la violència de gènere (un dels principals obstacles actualment per al desenvolupament de l’ésser humà com a humà) i desenvolupades per una advocada especialista en maltractament, una policia nacional encarregada de gestionar els casos de violència de gènere que arriben a la seua comissària, el pedagog de la presó de Fontcalent, i el testimoniatge valent i inestimable d’una víctima de violència de gènere.

 

La setmana també va estar acompanyada d’una sèrie de visites culturals algunes de les quals, com per exemple l’efectuada als refugis antiaeris, van servir per a recordar cap a on ens condueix la violència siga com siga el format que adopte.

No podem tancar aquest breu comentari, sense agrair a l’Ajuntament de la nostra localitat la seua inestimable ajuda en el desenvolupament del projecte, així com el suport i la col·laboració que sempre hem tingut per part de l’equip directiu, a tots dos els donem les gràcies i el nostre més sentit agraïment.

ERASMUS+ TEAM

————————————————————————————————

Dins del marc del programa Erasmus+ ’Are the gender stereotypes determining an in-egalitarian Society?’ l’IES Lloixa com a centre coordinador va programar dues reunions transnacionals, sols amb professorat, amb l’objectiu de fixar les pautes de la feina i les quatre mobilitats amb alumnat als diferents països de l’associació.

Els dies 9 i 10 de novembre tingué lloc la primera reunió transnacional a l’IES Lloixa, que va servir per donar pas a aquests dos pròxims anys d’implicació en una tasca diferent i gratificant en l’àmbit de l’Educació, sobretot per la transcendència que esperem tinga en la consecució d’una societat més igualitària i lliure de violència masclista.

El dijous 9 de novembre els socis acudiren a l’institut, van conèixer l’equip directiu i visitaren les instal·lacions. Posteriorment, tingueren dues sessions de feina, una pel matí i altra per la vesprada que ajudaren a establir les bases del projecte i per donar a conèixer als socis les activitats programades, així com el repartiment de les tasques en aquests dos anys.

El divendres 10 de novembre tornaren al centre per concloure la feina i decidir les dates en les que es desenvoluparan les mobilitats amb l’alumnat. A continuació, a les 12:30 h, tingué lloc una recepció a l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant amb l’Alcalde i la Regidora d’igualtat.

El proper encontre serà a Itàlia del 5 al 9 de febrer de 2018 que, a més a més, serà la primera mobilitat amb alumnes.

ERASMUS+ TEAM

Notícies relacionades:

http://costacomunicaciones.es/la-rambla-de-sant-joan/educacion/un-proyecto-erasmus-encaminado-a-conseguir-una-sociedad-m%C3%A1s-/

————————————————————————————————

L’IES Lloixa ha sigut seleccionat per a desenvolupar i coordinar un projecte Erasmus+ en la modalitat KA201, que està iniciant-se aquest mes d’octubre de 2017 i tindrà una durada de 2 anys.

El dijous 19 d’octubre de 2017, les professores Mari Carmen Sánchez Monserrate i Raquel Llopis Gomis, com a coordinadores del projecte i en representació del centre, van rebre una distinció per la participació en l’Erasmus+ per part de la Conselleria d’Educació a València (foto superior).

El projecte té com a títol “Are the gender stereotypes determining an inegalitarian society?”, i es durà a terme amb alumnat que tinga entre els 15 i 17 anys, els quals realitzaran diverses activitats i tallers que fomenten una societat més igualitària.

A més a més, també participaran les institucions següents de l’àmbit educatiu d’altres països:

  • ITE P. SAVI de VITERBO (Itàlia).
  • ISSEC PIGIER (ADMINISTRATION AND ACOUNTING TECHNICAL SCHOOL) Institut Spécialisé de Secrétariat et d’Etudes Comptables de TOULOUSE (França).
  • COLEGIUL VASILE LOVINESCU de FALTICENI (Romania).
  • MUGLA IL MILLI EGITIM MUDURLUGU de MENTEŞE (Turquia).

A les que s’afegirà la col·laboració d’altres institucions, com l’AJUNTAMENT DE SANT JOAN D’ALACANT, ja que un dels propòsits és que el projecte repercutisca en benefici de tota la societat.

ERASMUS+ TEAM

————————————————————————————————

El curs 2016/2017, l’alumnat de l’IES LLoixa, va participar en un intercanvi amb l’Institut italià Paolo T. Savi. Aquell intercanvi, va servir d’embrió del projecte Erasmus: “Are the gender stereotypes determining an in-egalitarian Society?”, que ens ha subvencionat la Unió Europea per als pròxims dos anys.

Des de l’assignatura d’Anatomia aplicada, intentem treballar amb l’alumnat de manera transversal, temes relacionats amb els estereotips de gènere, que condicionen comportaments i hàbits que influeixen en la salut de les persones i en l’aparició d’unes certes malalties.

Com a resultat de tot això, després de l’intercanvi amb l’institut de la localitat italiana de Viterbo, elaborem un senzill blog, amb alguns dels treballs de l’alumnat d’Anatomia aplicada, que volem compartir amb totes les persones interessades en aquests temes:

https://genderstereotypessanjoanviterbo.blogspot.com.es/

M. Carmen Sánchez Monserrate