Festival Solidari Pel Sàhara Occidental

Benvolgudes famílies:

Com ja sabeu, el nostre centre desenvolupa des del curs passat el projecte d’aprenentatge i servei (ApS) “El Sàhara Occidental”, dedicat a difondre la situació del poble d’aquesta antiga colònia espanyola i a promoure-hi la solidaritat dins i fora de les nostres aules, especialment amb la població sahrauí refugiada als campaments de Tinduf (Algèria).

Durant aquest curs, hem centrat el treball relacionat amb l’ajuda material en el Centre de Discapacitats del campament (wilaia) d’Auserd. Després de l’èxit de la jornada de debat i difusió del conflicte del Sàhara Occidental, el passat 12 d’abril en el Centre de Congressos, ens hem implicat en la preparació d’un event solidari, lúdic i cultural que l’Associació d’Ajuda al Sàhara Occidental d’Elx ha organitzat per a la vesprada i nit del proper divendres 17: el Festival Solidari pel Sàhara Occidental, que tindrà lloc al Bailongo (al costat de la seu de la UNED d’Elx, a les esquenes del Parc Esportiu).

A partir de les 18:30 h, diferents associacions solidàries i ONG estaran presents en un mercat solidari on exposaran els seus projectes, activitats i articles. En aquest espai,d’entrada lliure, també esperem comptar amb una haima, te, poesia i contes sahrauís per a apropar-nos una mica més a la cultura d’aqueix poble, podrem conéixer els treballs de l’alumnat de 2n d’ESO i gaudirem amb l’exposició de fotografies que va prendre la nostra companya Susana Mestre en el viatge que van fer ella i la professora Noelia Box als campaments el passat desembre.

El concert solidari començarà a les 21 h, i comptarà amb la presència de Kilombo Kilombé, Insidia y Tú, Lilkizz y Tall G., Parnaso, John y Cash, Extensores Automáticos i Malos Ingredientes: actuacions en les quals no faltarà una representació del nostre institut, gràcies a Bernardo Alemañ i el nostre antic company Juan Campello. Hi haurà servei de barra i només per 5 euros podreu adquirir en taquilla la vostra entrada solidària, que ja tenim a la venda de forma anticipada a l’institut.

En definitiva, una jornada que de segur serà inoblidable i amb la qual esperem poder prestar la major ajuda possible al Centre de Discapacitats d’Auserd.