El 21 de juny ens passarem el dia a la platja de Cullera per fer activitats aquàtiques, si estàs interessat i vols saber més prem sobre les opcions que et presente a continuació:
- Forma de pagament de l'excursió.
El 21 de juny ens passarem el dia a la platja de Cullera per fer activitats aquàtiques, si estàs interessat i vols saber més prem sobre les opcions que et presente a continuació:
- Forma de pagament de l'excursió.
Asier Cambra ens parla del viatge a La Réunion.
Mon voyage.
El meu viatge a la Réunion. El viatge fins l’illa de la Réunion va ser molt llarg perquè vam volar més de 10.000 kms. Mai havia viatjat tant lluny. Va ser molt divertit vore a la tele de l’avió tots els llocs pels quals anàvem passant. Itàlia, Grècia, Egipte i el riu Nil, Somàlia, Kènia, Madagascar…. Va ser molt dur perquè no vaig poder dormir i quan vam arribar tenia molt són. A més feia moooolta calor.
El primer dia, la família em va dur a vore un poc l’illa i després vam anar a l’aniversari de la cosina on vaig descobrir algunes diferències culturals. Aquest dia vaig anar a dormir prompte perquè duia moltes hores sense dormir. El segon dia vam anar a l’institut i vam fer un parell de activitats per conèixer-nos i conèixer l’institut i per la vesprada vam anar a conèixer la platja més pròxima a la nostra zona. La resta de dies van ser pareguts, pel matí fèiem activitats a l’institut i per la vesprada exploràvem l’illa per descobrir les seues característiques. Una cosa que em va sorprendre va ser que tot el món dinava a la cantina on solament pagaven un euro a l’any. Ens van explicar que era una decisió del govern de la regió per aixina ajudar a les famílies amb menys recursos.
Vam vore una gran quantitat de fauna i flora de la zona com les plantes originals de l’illa, la flor de frangipani, l’arbres del tamarinde o els mangos, animals com els gekkos (rèptils), peixos tropicals…. A l’estar en l’oceà Índic eren unes platges molt boniques protegides per esculls de coral i on no anava molta gent i per això eren molt tranquil·les també. Hi havia un volcà però tampoc vam poder anar perquè no hi quedava temps. Un dels millor moments va estar el dinar que vam preparar amb els productes típics de cada país. Va ser tot un banquet on vam provar aliments d’altres cultures.
Va ser una grandíssima experiència que sens dubte tornaria a repetir. En general ho vam passar molt bé amb els companys de la Reunió i els companys d’Açores i Luxemburg. Una experiència inoblidable.
Irene, Lola i Sofia ens conten el que ha significat per a elles participar en un projecte Erasmus.
EL NOSTRE VIATGE A ÎLE RÉUNION.
El dia 11/11/2023 va començar el nostre viatge a aquesta illa, vam passar un dia sencer viatjant en companyia de les nostres professores Cristina i Carmen. La nostra experiència a l’aeroport la recordem amb molt de nervis per les ganes d’arribar i vore les famílies que ens acollirien durant aquesta setmana.
Una vegada vam arribar ens van acollir de manera molt amable i ens van portar a dinar o a casa per deixar tot el equipatge i descansar del llarg viatge. Al principi, va ser difícil adaptar-nos als horaris escolars, ja que acostumen a despertar-se molt prompte i acabar les classes tard. A diferència del nostre institut, ells comencen a les 07h i tenen descansos de 15 minuts entre les classes i tots acostumen a dinar a la cafeteria, on soles paguen 1 euro a l’any.
Una altra cosa que ens va sorprendre molt va ser el canvi d’estació i la calor. Com ells estan a l’hemisferi sud, quan vam arribar era la primavera i feia al voltant de 35º. A les platges, les banderes anuncien la presència de taurons. No en totes les platges està permès el bany. Sols a aquelles que estan protegides per l’escull de corall.
Al principi ens va costar estar còmodes amb els corresponents, ja que hi havia molta varietat de cultures i cada família era un món. Per exemple, existeix la cultura criolla, una de nosaltres va poder conviure amb aquesta cultura i aprendre d’esta forma de vida. Vam tastar els diferents menjars típics de l’illa i ens vam adonar que la guarnició per excel·lència és l’arròs blanc que té un aspecte allargat i es sol comprar als supermercats en quantitats molt grans. Al estar a l’altre hemisferi, la lluna estava en una posició diferent i hi havia diferents constel·lacions d’estreles que no es poden vore ací.
En conclusió, va ser una experiència molt enriquidora que permaneixerà en els nostres records per a tota la vida. Ara tenim una gran varietat d’amics nous per a sempre.
Algunes expressions en créole.
CARI ( plat típic ) MI AIME A OU JE T’AIME ( T’estime )
ROUGAIL ( altre plat típic ) LOTO ( cotxe )
BONBON ( galetes ) ZOREILLE ( nom que es dona als francesos de la metròpoli )
SIOUPLÉ ( per favor ) LARACK ( el ron )
Dins del marc del nostre projecte Erasmus “ Notre alimentation, un acte citoyen,” alumnat de 1r de batxillerat del centre acompanyat de dos professores han visitat l’illa de la Réunion. Es tracta de la segona vegada que visitem la regió francesa situada a més de 10.000 kms de París. El viatge ha estat tot un espectacle natural de canons, rius, cascades, grans cims, llacunes, platges de sorra blanca, platges volcàniques, plantes i flors de colors brillants i fruites exòtiques,… i sobretot una aventura cultural per les característiques de la població que habita l’illa. L’illa de la Reunió és una alquímia única marcada per múltiples patrimonis, que configura una societat cosmopolita oberta i tolerant. Les cultures dels orígens, llengües, religions i costums dels que van arribar a l’illa formen un conjunt únic pel que fa a cultura i tradicions. Les famílies que han acollit el nostre alumnat eren multiculturals i multiracials, i això ha fet que l’experiència haja estat molt enriquidora. Tot un descobriment de les tradicions, de la gastronomia i de la religió, així com de les llengües pròpies, com el “créole” ( crioll )
El primer dia vam començar amb activitats trenca-gel en grups internacionals i la visita del centre. Els següents dies vam participar en activitats diferents com ara una xarrada del responsable de l’empresa SIVA, guardonada per la seua innovació en el tractament ecològic dels mangos avant de l’exportació.
Una altra activitat organitzada va ser la visita del museu Stella Matutina que conta la historia de l’illa de la Reunió a través de la producció de la canya de sucre. Coincidint amb la celebració de la 32ª edició del festival de la ciència, l’esport i la pràctica esportiva que estan en el punt de mira dels Jocs Olímpics i Paralímpics de París de 2024, el Museu Stella i el Museu de la Sal ens van proposar un curs combinant ciència i esport, convidant els participants a l’excursió a través de la sabana, on ens va acompanyar Jean-Louis Prianon, tota una llegenda de l’illa, campió de França d’atletisme i ambaixador regional del Festival de la Ciència. Un arquitecte local ens va fer un taller de lectura del paisatge de la sabana que van permetre l’alumnat de submergir-se en este camí únic. Un dia on la ciència i l’esport es van fusionar per a crear uns records inoblidables.
Una altra activitat molt interessant va ser la visita del Conservatori Botànic Mascarin. La visita guiada permet conèixer millor la vegetació de l’illa de la Reunió i les seves característiques, i entendre l’evolució del paisatge natural de l’illa des de l’arribada de l’home. La visita va seguir un recorregut cronològic, marcat per les principals plantes introduïdes, les principals etapes d’ocupació del sòl i la desforestació. Trobem així la introducció del cafè, després les espècies i els arbres fruiters, seguit de la canya de sucre i el gerani…..
Al centre vam poder gaudir del concert d’un grup de música local per tal de promoure la llengua criolla i els instruments propis de la cultura de la Reunió.
Per acabar, una activitat no menys important va ser la creació i posada en marxa de la web del nostre projecte. Una plataforma on poder mostrar totes les activitats desenrotllades, els productes elaborats i les experiències viscudes a les visites de Luxemburg, Portugal, França i Ontinyent. https://sites.google.com/view/notrealimentationunactecitoyen/page-daccueil
L'associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval) ha guanyat en la convocòtaria 2021 una Acreditació en el marc del Programa Erasmus+ 2021-2027, com a coordinador d'un consorci format pels següents centres: IES La Torreta (Elda), IES Sixto Marco (Elx), IES Serra Mariola (Muro d'Alcoi), IES Pou Clar (Ontinyent), IES Jaume I (Ontinyent), IES L'Estació (Ontinyent), IES Sivera Font (Canals).
per a la mobilitat d'alumnes de Grau Mitjà en Formació Professional per al curs 2023-2024 i acabats de graduar en el curs 2022/23. Això permetrà la realització completa del Mòdul pràctic en empreses d'àmbit Europeu, per la qual cosa va dirigit a alumnes de 2n curs de Grau Mitjà, i alumnes graduats en el curs 2022/23 (per a pràctiques extracurriculars).
A continuació presentem el llistat de l'alumnat seleccionat.
El passat 27 de juny de 2023, el nostre centre IES Jaume I d’Ontinyent va estar al IES Politècnic de Castelló de la plana on va presentar en el Centre d’Innovació Digital Avançada (CIDA) el projecte del ministeri “ Inteligencia Artificial y Robótica Colaborativa para la digitalización de procesos industriales basados en visión“. Es tracta d’un projected’innovació tecnològica en processos de producció i transferència de coneixements entre centres que imparteixen FP del sistema educatiu i empreses. Els centres participants han sigut: IES El Palmeral de Orihuela, Centro Integrado de Formación Profesional nº1 de Santander. IES PALAU AUSIT de Ripollet i la empresa BITMETRICS de Barcelona. |
S’ha obert el termini per fer la sol·licitud de 8 beques per a la mobilitat de l’alumnat del segon del grau mitjà de les següents cicles formatius:
La convocatoria estarà oberta del 2 al 15 d’Octubre i s’ha de formalitzar emplenat el següent formulari i enviant-lo al correu h.pallaresmendez@edu.gva.es amb copia a 46017201@edu.gva.es.
Teniu tota l’información en el següent document pdf
Seguim desenvolupant el projecte d'innovació en la Formació Professional, Inteligencia Artificial y Robótica Colaborativa para la digitalización de procesos industriales basados en visión. En el nou cicle d'especialització, utilitzarem les tecnologies desenvolupades al projecte del ministeri per l'empresa Bitmètrics i els centres educatius participants, entre el que es troba el nostre centre.
Horari recepció de l’alumnat:
ESO (pàrking)
ESO I BATXILLERAT (pati)
FPB (pati)
CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ I SUPERIOR torn Matutí (pati)
CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ I SUPERIOR torn Vespertí (pati)