Paco Company guanya el Premi de Narrativa ‘Felipe Ramis’ de la la Vila Joiosa

 

El professor i escriptor Paco Company ha estat el guanyador de la XXXVI edició del Premi de Narrativa en valencià Felipe Ramís de la Vila joiosa. amb l’obra ‘Seppuku’, un premi dotat de 1.700 euros. El treball de Company, prolífic en la producció de comtes, s’ha imposat entre una totalitat de 47 peces originals, enregistrades al premi. El títol de l’obra ens trasllada al món dels samurais i els seus codis d’honor. El concepte més occidentalitzat d’Harakiri ‘sembla que és una traducció dolenta que els europeus van fer de Seppuku quan el Japó es va obrir al món al segle XIX’ apunta Company.

Però què s’amaga darrere d’aquest mot tan transcendental per als samurais?. L’autor del comte relata que ‘un samurai que ha caigut en deshonor o en combat, el seu codi d’honor- el Bushido- l’obliga a desventrar-te ell mateix, una acció que ve acompanyada per la decapitació en mans del contrincant’.

Precisament, en una espiral de deshonor gira un dels samurais de l’obra de Paco Company, amb unes decisions deshonroses que portarà greus conseqüències.
No és la primera vegada que Paco Company obté un guardó en terres xocolateres, ja que en 1995 també va aconseguir un accèssit per un altre dels seus comtes, una de les disciplines més treballades per aquest albaidí, establert a Ontinyent. Una producció literària que pensa reprendre a partir del 28 d’octubre, dia fixat per a la seua jubilació com a professor a l’Institut Jaume I d’Ontinyent. ‘A banda dels que ja tinc preparat, tinc moltes coses a mitges. Per a escriure, es necessita una disciplina espartana i ara que tindré més temps, em dedicaré més a fer aquest tipus de coses’ assegura Company.
L’escriptor de cinquanta-nou anys no amaga que aquest premi ‘és una satisfacció pel fet que la gent que no et coneix, et reconega una obreta teua’, però el més important, conclou Company ‘és poder compartir-ho amb els teus amics i els teus familiars’.

Televisió Comarcal. Projecte ERASMUS “Notre identité, c’est notre diversité”

El projecte Erasmus + que el departament de francès de l’IES Jaume I d’Ontinyent coordina amb altres 5 centres educatius europeus  “ Notre identité, c’est notre diversité”  s’ha vist afectat per  les circumstàncies tan especials que ens ha tocat viure durant este curs 2020-2021 a causa de la Covid-19 i que han condicionat la continuïtat de les activitats previstes.

Com que ha estat impossible realitzar cap visita, les activitats del projecte han hagut de modificar-se i adaptar-se a la nova realitat i per este motiu, els socis del projecte van acordar realitzar un vídeo, aquest que veiem, sobre la vida als centres educatius europeus en temps de Covid.

Els protagonistes són els alumnes de 3r ESO que cursen l’optativa de francès que han seleccionat algunes de les mesures adoptades al centre per mostrar-les als altres centres europeus pertanyents a aquest projecte Erasmus + i que es troben a Luxemburg, Xipre, França, Portugal i les illes Canàries.

Per altra banda hui mateix hem conegut que l’IES Jaume I ha estat seleccionat per la Conselleria d’Educació per a formar part de la Xarxa d’Instituts d’Excel·lència de Formació Professional a la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de dinamitzar i concretar un projecte comú per a programar i executar actuacions de caràcter innovador, experimental i formatiu en matèria d’FP. En centre d’Ontinyent ha estat inclòs en el sector productiu de Tèxtil i Confecció, dins de la família professional de Tèxtil, Confecció i Pell.