Rap en valencià amb Tesa a l’IES Andreu Sempere

Dimecres passat, 16 de febrer, vàrem rebre la visita d’una de les figures més destacades del panorama musical valencià actual. Aquesta és Tesa, una cantant
d’Almussafes que rapeja en valencià temes que la posicionen en contra del malauradament famós masclisme en les lletres d’aquest estil musical. Ella es defineix com una dona compromesa, amb una identitat única que li ha donat la seua terra i la seua llengua, les quals defensarà de manera aferrissada sempre que en tinga l’oportunitat.

L’alumnat de 4t d’ESO del nostre centre va quedar encantat amb l’activitat promoguda per la Plataforma per la Llengua i el Departament de Valencià. Van tenir l’oportunitat de conéixer una mica més sobre la història del rap i sobre les tendències socials i artístiques que hi estan relacionades i, també, van poder rapejar amb Tesa una lletra creada ad hoc entre tots els participants. El producte final va ser entonat a cor per tot el grup, el qual es va mostrar molt engrescat i participatiu. Una vegada més, s’ha demostrat la vàlua del rap com a ferramenta educativa i com a reforçadora de l’ús del valencià.