Fem nostre Estellés

Jornada cultural a l’IES Andreu Sempere.

Ahir divendres 31 de març va tenir lloc a l’IES Andreu Sempere una jornada cultural dedicada al poeta valencià Vicent-Andrés Estellés adreçada, principalment, als alumnes de 2n de Batxillerat.

En el primer taller l’especialista en poesia de la Universitat d’Alacant, Irene Mira, va tenir l’amabilitat de dedicar-nos el seu temps i vàrem realitzar una videoconferència on el nostre alumnat va poder ampliar i posar en pràctica els seus coneixements sobre aquest poeta tan emblemàtic d’una manera molt dinàmica i participativa.

Tot seguit, vàrem visualitzar un documental d’Apunt conduït per familiars d’Estellés i altres amics i experts on se’ns explicaren curiositats sobre la biografia, anècdotes, vicissituds que en marcaren la trajectòria literària.

Per acabar, els animadors culturals Jordi Carbonell i Carles Llinares ens prepararen un recital d’alguns poemes d’Estellés ben original. Amb alguns passatges de la biografia de l’autor com a eix vertebrador de l’actuació, ens varen presentar una selecció de poemes molt interessant on varen saber conjugar de manera sublim i colpidora la interpretació musical i vocal. Un projecte pioner que hem tingut la sort de ser els primers a gaudir.