Un Mar de Drets

Les i els alumnes de 4t de l’ESO de l’assignatura de Valors Ètics de l’IES Andreu Sempre han mobilitzat la comunitat educativa, però també a les veïnes i veïns, en un projecte solidari. Es tracta d’una iniciativa anomenada “UN MAR DE DRETS” que parteix de l’aula, però traspassa les parets del centre educatiu per inundar tot el barri i mes enllà.

Al llarg del curs, a classe, han estudiat l’aprovació a Declaració Universal de Drets Humans de l’ONU, ara fa més de 60 anys, però també han comprovat que estem molt lluny del seus objectius. Per això, han pres la iniciativa de conscienciar sobre les seues mancances, al temps que posaven el seu gra de sorra en la millora de les condicions de vida de tots aquells qui ho necessiten, independentment de si estan més prop o més lluny de casa nostra.

En primer lloc, han implicat tots els departaments de l’institut, des d’Arts Gràfiques, on han elaborat materials de difusió, fins als de llengües que han donat contingut en valencià, castellà, anglès, francès i fins i tot en àrab als seus propòsit, passant per molts altres.

Després han interpel·lat les mares, els pares, a la resta de l’alumnat i també al professorat perquè demostraren la seua solidaritat, aportant aliments que posteriorment la Creu Roja repartirà a Alcoi i ACNUR als camps de refugiats. La solidaritat no té fronteres ni entén de llengües ni de cultures i la pandèmia de la covid colpeja la nostra economia, però no ens podem oblidar d’aquells qui pateixen injustícies més enllà de les nostres fronteres.

Per últim, no han volgut que la qüestió quedarà dins de l’Andreu. L’alumnat ha volgut compartir amb el barri el que ha après i vol sumar voluntats. Per això, han demanat l’Associació de Veïnes i Veïns de l’Eixample i a l’Ajuntament que els fera de pont. I han aconseguit que el Mercat de Sant Roc, el Grup Nudisco (EconomyCash), Muro Punt, Textiles Pastor, Escayolas Pepillo, PlasNoteT, Renault Auto Olcina, Estampados Prato i el Grup Torka col·laboraren aportant diners i aliments al projecte.

Avui, 19 de març amb un petit acte de cloenda, amb les distàncies i les mesures que ens obliga la situació sanitària tanquem una tasca il·lusionant. Un projecte que ens fa sentir-nos més prop dels qui pateixen i més fermes en les nostres conviccions de lluitar per una societat més justa. Un prova que el món també es pot moure des de l’aula. Moltes gràcies a totes les qui ho heu fet possible.

Difusió:

http://tuportavoz.com/2021/02/19/landreu-sempre-implica-ladministracio-el-veinat-i-les-empreses-en-un-projecte-solidari-perque-el-mon-tambe-es-pot-moure-des-de-laula/

https://www.lesmuntanyes.com/2021/02/19/landreu-sempere-implica-a-la-societat-en-una-iniciativa-solidaria/

https://pagina66.com/art/122417/landreu-sempere-crea-el-projecte-solidari-el-mon-tambe-es-pot-moure-des-de-laula#ath

Accés a l’àlbum de fotos:

https://photos.app.goo.gl/nu6Fj8acStdbVUoT6