Curs Educació Matemàtica en Edats Primerenques (0-6 anys). Recursos del projecte MEYE

Ja ha començat el curs “Educació Matemàtica en Edats Primerenques (0-6 anys). Recursos del projecte MEYE”, amb el qual el CEFIRE Específic CTEM contribueix com a soci al projecte europeu MEYE. Aquest projecte ha sigut finançat amb fons europeus.

En el curs s’han inscrit quasi 200 mestres i mestres d’Educació Infantil i educadores/és d’escoles infantils. Finalment, han sigut seleccionats 115 participants.

El curs té una part en línia asíncrona, en la qual els participants han de completar sis mòduls sobre diferents temes de les Matemàtiques en Educació Infantil: pensament logicomatemàtic, sentit numèric, introducció a l’aritmètica, atzar i incertesa, mesura i treball amb les dades, sentit espacial i geometria.

El curs també té una altra part en línia síncrona, amb conferències en Webex en les quals participen experts en Educació matemàtica en edats primerenques. Les conferències programades són les següents:

  • Dimecres 3 de novembre de 18:00 a 19:00 h. Potenciar les intuicions matemàtiques de 0 a 3 anys. Carlos de Castro (Universidad Autónoma de Madrid).
  • Dimecres 17 de novembre de 18:00 a 19:00 h. Itineraris d’Ensenyament de les Matemàtiques en Educació Infantil. Àngel Alsina (Universitat de Girona).
  • Dimecres 1 de desembre de 18:00 a 19:00 h.  L’aprenentatge de  de continguts logico-matemàtics a través del conte popular en Educació Infantil. Blanca Arteaga-Martínez (Universidad Nacional de Educación a Distancia).

Ja està disponible la primera conferència, impartida pel professor Carlos de Castro, sobre intuïcions matemàtiques de 0 a 3 anys.