MATERIALS ÀMBITS 1r ESO

MATERIALS ÀMBITS 1r ESO

Amb aquest materials l'equip del CEFIRE CTEM ha volgut donar una sèrie d'activitats i propostes de treball per a facilitar-vos el desenvolupament dels continguts de les tres matèries Biologia i Geologia, Matemàtiques i Tecnologia.
Som conscients de la dificultat d'integrar tres matèries en la docència directa i de la diversitat de situacions que es poden trobar en els centres de la Comunitat Valenciana. Es per això que, basant-nos en la nostra experiència docent i en les investigacions didàctiques actuals, hem elaborat els materials amb humilitat i vocació de servei per a que feu ús de la manera que estimeu convenient. La nostra intenció és proporcionar-vos un recurs més que us puga ser útil i que conteu amb un guió bàsic per a començar el treball.
Aquests materials no pretenen ser una programació tancada, sinó que podeu seleccionar els apartats necessaris per adaptar l'activitat d'aula al context específic de cada centre i grup d'alumnat. Tampoc són documents "per a sempre", ja que voldríem que, aquells de vosaltres que s'animeu a utilitzar-lo en l'aula, ens torneu la vostra visió de com han funcionat els materials, amb idees i suggeriments que ens ajuden a millorar-lo. Són materials vius en constant evolució.
Amb un fil conductor en cadascuna de les 6 unitats didàctiques es va desenvolupant tot el currículum de les tres matèries. Conté enllaços a recursos web, orientacions didàctiques i bibliografia accessible online. Estan estructurades en quatre seccions: presentació de la situació que genera interès, coneixements necessaris, propostes d'activitats amb metodologies actives i síntesi del que s'ha aprés.
Els fils conductors han sigut seleccionats pensant en el ODS, amb temàtiques que poden donar resposta a qüestions amb abast universal: demografia, emergència climàtica, salut, energia neta, intel·ligència artificial i sostenibilitat.
Esperem que us siga de ajuda i us felicitem per la valentia d'encetar aquest repte.

EL CEFIRE CTEM

UD 2 Véncer la inundació

què és una inundació i com actuar abans, durant i després. Els agents geològics...

D'ací a poc temps 
estarà disponible