MATERIALS ÀMBITS ESO

MATERIALS ÀMBITS ESO

Amb aquests materials l'equip del CEFIRE CTEM ha volgut oferir-vos una sèrie d'activitats i propostes de treball per a facilitar-vos el desenvolupament dels continguts de les tres matèries Biologia i Geologia, Matemàtiques i Tecnologia.
Som conscients de la dificultat d'integrar tres matèries en la docència directa i de la diversitat de situacions que es poden trobar en els centres de la Comunitat Valenciana. És per això que, basant-nos en la nostra experiència docent i en les investigacions didàctiques actuals, hem elaborat els materials amb humilitat i vocació de servei perquè feu ús de la manera que estimeu convenient. La nostra intenció és proporcionar-vos un recurs més que us puga ser útil i que compteu amb un guió bàsic per a començar el treball.
Aquests materials no pretenen ser una programació tancada, sinó que podeu seleccionar els apartats necessaris per a adaptar l'activitat d'aula al context específic de cada centre i grup d'alumnat. Tampoc són documents "per sempre", ja que voldríem que, aquells de vosaltres que us animeu a utilitzar-ho a l'aula, ens retorneu la vostra visió de com han funcionat els materials, amb idees i suggeriments que ens ajuden a millorar-ho. Són materials vius en constant evolució.
Amb un fil conductor en cadascuna de les 6 unitats didàctiques s'anirà desenvolupant tot el currículum de les tres matèries. Conté enllaços a recursos web, orientacions didàctiques i bibliografia accessible online. Estan estructurades en quatre seccions: presentació de la situació que genera interès, coneixements necessaris, propostes d'activitats amb metodologies actives i síntesis del que s'ha après.
Els fils conductors han sigut seleccionats pensant en els ODS, amb temàtiques que puguen donar resposta a qüestions amb abast universal: demografia, emergència climàtica, salut, energia neta, intel·ligència artificial i sostenibilitat.
Esperem que us siga d'ajuda i us felicitem per la valentia de començar aquest repte.

CEFIRE CTEM