Plan Director para la Convivencia y Mejora de la Seguridad en los Centros educativos y su Entorno

Vila-real, novembre de 2020

Com ja fa molts cursos, el centre participa de les activitats del Plan Director para la Convivencia y Mejora de la Seguridad en los Centros Educativos y sus Entornos, que en el cas de Vila-real, ho realitza la Policia Nacional de Vila-real, concretament el policia delegat de convivència ciutadana, l’agent José Luis, que ja forma part de la nostra comunitat educativa després de molts anys de participar de les activitats i sempre a la nostra disposició per atendre qualsevol dubte que tingam al respecte.

A causa de la situació actual, no ha sigut possible fer els tallers i xarrades presencials, però s’han adaptat els formats i tot i ser sempre millor la presència física, ens hem adaptat a les circumstàncies i s’ha realitzat l’activitat per videoconferència.

Al llarg d’aquesta setmana, l’alumnat de PRI4, PRI5 i PRI6 han realitzat la seua corresponent xarrada. PRI4 han tractat l’assajament escolar, PRI5 els riscos de les noves tecnologies i PRI6, que realitzaran altra sessió les properes setmanes, els riscos de les xarxes socials.

Entre els  objetius d’aquestes accions estan:

  • Realitzar activitats dirigidas a l’ús segur d’internet, especialment les xarxes socials
  • Sensibilitzar i formar per minimitzar els riscos que els i les menors poden trobar en l’ús quotidià de les TIC
  • Apropar als i les menors, i el seu entorn educatiu i familiar, l’ús de ferramentes que li faciliten una navegació més segura
  • Capacitar als nostres xiquets i xiquetes, en l’adquisició d’habilitats per a una comunicació més segura a les xarxes socials
  • Concienciar als i les menores de la importància d’una bona gestió de la privacitat online i offlinent a l’entorn escolar al que conviuen actualment.

El tema les noves tecnologies i els seus possibles usos han de ser punts forts on docents i famílies hem de prestar especials atenció, ja que cada vegada s’avancen les edats del seu ús, moltes vegades amb desconeixement dels riscos que poden portar un mal ús.

Moltes gràcies a la Policia Nacional de Vila-real, i en general a totes les forces i cossos de seguretat de l’estat, per el seu esforç per continuar, tot i les circumstàncies, fer al nostre alumnat patícep d’aquestes iniciatives tan necessàries en la realitat que vivim, vetllant sempre per la seua seguretat.