PRI6. L’edat contemporània: El segle XIX a Espanya

Divendres 3 de maig de 2019

Al llarg de les últimes setmanes l’alumnat de PRI6 hem realitzar mitjançant grups de treball un projecte de treball que englobava diferents àrees curriculars.

En concret hem treballat Ciències Socials, Llengua Valenciana, Llengua Castellana i alguns aspectes matemàtics principalment relacionats amb el tema recentment treballat de mesura i les seues unitats amb una utilitat plenament pràctica.

El treball té coma a títol: L’edat contemporània: El segle XIX a Espanya. Període històric que compren des del final del regnat de Carles IV fins pràcticament l’emancipació i posterior coronació d’Alfons XIII que es produeix ja començat el Segle XX al 1902. Va ser un segle molt convuls políticament. Marcat per molt regnats de diferents dinasties, la Pepa i altres constitucions. Expulsions dels regents per corrupteles, la pèrdua de les províncies americanes i diverses guerres; llatines, la guerra d’independència contra Napoleó, les Carlines, la primera guerra del Marroc i la pèrdua de Cuba i Filipines al 1989.

Per la realització d’aquest treball hem investigat des de diferents fonts, no sols a partir d’internet, hem utilitzat enciclopèdies i llibres. Calia almenys treballar amb dos fons d’informació per cada  
aspecte investigat.

El producte final ha sigut una línia del temps que ens ha ocupat tot el passadís. Us deixem unes fotografies del treball acabat.