Vila-real. On estem?

Vila-real és una ciutat d’Espanya -Europa-, pertanyent a la província de Castelló, dins de Comunitat Valenciana.
Situada a 7 Km. al Sud de Castelló capital, està a 42m. sobre el nivell del mar, en una plana a vores del riu Millars. El seu terme municipal s’estén 55,4Km.2 al voltant de la ciutat, la qual ocupa un 10,72% de la superfície total.
La majoria dels seus 50.000 habitants viuen a la ciutat. És la segona població de la província de Castelló i la desena de la Comunitat Valenciana.
Estem prop de la costa del Mar Mediterrani, on gaudim de molt bones platges i llocs d’estiueig.
Vila-real té els seus voltants plens de camps de tarongers, però aquesta jano és la nostra principal font d’ingressos. Hui en dia, moltes xicotetes, mitjanes i grans empreses de lloselles ceràmiques tenen les seues fàbriques en la nostra ciutat.
Aquesta important indústria ha atret a gran quantitat de proveïdors i contractistes -construcció, enginyeria, ferramentes, control automatitzat, logística- així com a altres indústries no relacionades directament amb la ceràmica.