🌍🎉 Dia Europeu de les Llengües: Celebrant la Diversitat Lingüística

Cada 26 de setembre, Europa celebra el Dia Europeu de les Llengües, una ocasió per reflexionar sobre la importància de la diversitat lingüística en el nostre continent i posar de manifest la seua rellevància per a la convivència, la cultura i l’educació.

Europa és una realitat multilingüe, és a dir, un continent on es parlen més de 50 llengües diferents, un testimoni de la rica i variada herència cultural que ens defineix. El plurilingüisme és una oportunitat per a obrir-nos a altres visions del món. Cada llengua porta amb si una manera particular d’entendre la realitat, una història única i una riquesa cultural que enriqueix tant a qui la parla com a qui l’aprén. 

Celebrar el Dia Europeu de les Llengües és, per tant, una manera de reivindicar la riquesa de les nostres diferències, de posar en valor el paper fonamental que les llengües tenen en el diàleg, la pau i el desenvolupament sostenible. És un recordatori de la nostra responsabilitat compartida de promoure i preservar aquest tresor comú que és la diversitat lingüística d’Europa.