La nostra alumna Ivet Molina Bernabeu rep el premi de poesia juvenil “Miguel Hernández”

El passat dissabte, 16 de setembre, l’Associació Cultural Club Excélsior va lliurar els premis del XXXI Certamen de Poesia Juvenil “Miguel Hernández” a la nostra alumna de 2n d’ESO, Ivet Molina Bernabeu. El jurat va valorar la seua obra “Verba volant, scripta manent“, un treball que va ser elaborat al llarg del curs passat, recomanat i orientat per la professora de teatre, Ana Llopis.

Un guardó premiat amb 800 € que venen a reconèixer un excel·lent treball literari d’esta alumna que, com ella mateixa reconeix, té una gran sensibilitat poètica i es serveix d’ella per a manifestar vivències i inquietuds personals. Al més de juny es fallaren els premis i ara, a setembre, ha sigut celebrada la lectura pública en un acte oficial.

Els teus professors i companys et donem l’enhorabona, Ivet!!!

Alumnes del Centre participen al Festival Internacional MICE-València

El grup de Literatura Universal de l’IES Serra Mariola de Muro participa en el festival internacional MICE-València amb un booktràiler, basat en la novel·la “Tot o res“. El curt penjat a Youtube, necessita tindre com més visualitzacions millor.

El deixem a continuació. Ajuda’ns i visualitza el vídeo!!

Instruccions per al primer dia de classe – CURS 2023-24

 • El proper dilluns 11 de setembre l’alumnat acudirà al centre en el següent horari:
  • 9:00: 1r ESO
  • 10:00: 2n ESO
  • 11:00: 3r i 4t ESO
  • 12:00: Batxillerat i Cicles FP i FPB
 • Durant aquesta primera jornada de presentació, els tutors/es de cada grup s’encarregaran de rebre els seus alumnes, lliurar-los l’horari i, si escau, els llibres de la Xarxa (l’alumnat haurà de portar motxilla o borsa).

OBSERVACIONS IMPORTANTS:

 • Els dia 11 de setembre el transport escolar arribarà a l’institut a les 9:00h i eixirà a les 13:00h.
 • L’alumnat de 1r d’ESO gaudirà entre les 9:00h i les 13:00h del dia 11 de setembre d’una jornada d’acollida en la que rebran informació sobre el funcionament del centre i una sessió de formació TIC. És necessari que l’alumnat de 1r porte esmorzar per a eixe dia.
 • La resta d’alumnat vindrà a l’hora assignada i, després d’arreplegar horaris i llibres, podrà anarse’n a casa. Cal recordar que l’alumnat de transport haurà d’esperar fins les 13:00h per agafar l’autobús de tornada.

Inici de classes en horari ordinari: dimarts 12 de setembre.

Comunicat sobre Web Família

📢 INFORMEM a tota la comunitat educativa que conforma l’IES Serra Mariola que potser que no apareguen alguns alumnes en Web Família degut a tots els canvis que estan produint-se en aquestos primers dies, sobretot a l’alumnat que entra en 1r d’ESO.
📲 De forma paulatina, anirem activant la seua incorporació altra vegada en Web Família per a que puguen veure tota la informació relacionada amb l’alumne. En el cas de que tinguen accés diferenciat pare i mare, hauran d’avisar al Centre per activar-lo a cadascun d’ells.
👉 MOLT IMPORTANT!!! Recordar que el grup assignat que apareix en Web Família no és definitiu, amb la qual cosa pot haver canvis
👩‍🔧 Tota la informació amb els llistats dels grups es penjarà el mateix dia 11 de setembre als taulons que hi ha a l’entrada del Centre.

Comença el període de matrícula en els Cicles Formatius


No perdes l’oportunitat de matricular-te en alguns dels nostres Cicles. A partir del pròxim 21 de juliol comença la matrícula en la Formació Professional!!

Acudeix al nostre Centre i formalitza la matrícula. T’esperem!!

Et deixem ací els Cicles Formatius amb els que comptem a l’IES Serra Mariola:

 • Formació Professional Bàsica
  • Informàtica d’Oficina
 • Cicles Formatius de Grau Mitjà
  • Confecció i Moda
 • Cicles Formatius de Grau Superior
  • Família “Tèxtil, Confecció i Pell”
   • Vestuari a Mida i d’Espectacles
  • Família “Hoteleria i Turisme”
   • Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments
   • Guia, Informació i Assistències Turístiques

Premis a l’excel·lència acadèmica atorgats per Iñaki Berenguer a l’alumnat de l’IES Serra Mariola

Aquest dimarts passat, dia 27 de juny, va tindre lloc la cerimònia de lliurament de premis de la” II Edició dels Premis IB” que concedeix l’emprenedor murer Iñaki Berenguer a l’Excel·lència Acadèmica, als estudiants guardonats d’Alcoi, Cocentaina i Muro.

La gala va tindre lloc al pati del Palau Comtal de Cocentaina, amb la presència dels joves i els seues famílies, representants polítics comarcals, així com professors i directors dels centres educatius participants en la convocatòria. En paraules d’Iñaki Berenguer: «buscar l’excel·lència és una actitud. No n’hi ha prou amb tindre talent i ser intel·ligent. També és requereix capacitat de treball i constància per a brillar».

A més, el reconeixement cerca també activar la solidaritat ciutadana, ja que cadascun dels premiats donarà 500 € del total de 750 € concedits, del seu premi – o íntegrament fins i tot – a una associació sense ànim de lucre de la seua elecció. El nostre alumnat va escollir les següents associacions comarcals i nacionals:

 • Noa Dong – Associació Somriure Alcoi
 • Cristian Vilaplana – Associació AFA Muro Alzheimer
 • Carlos Cascant – Associació AFA Muro Alzheimer

Enhorabona als tres, sou un orgull enorme per al nostre Centre!!

Reconeixement de bronze de la Xarxa NOVIGI per a l’IES Serra Mariola

Aquest passat dijous 22 de juny, dos representants del Centre (el director Vicent Nàcher i el Cap d’Estudis de FP Rafael Molines) acudiren a la gala de lliuraments d’insígnies per als Centres que formen part de la Xarxa NOVIGI del sistema públic de Formació Professional de la Comunitat Valenciana.

La Xarxa Novigi és una xarxa col·laborativa entre centres de Formació Professional i entre el professorat que imparteix docència en aquest camp formatiu, per a la dinamització i la consolidació, de la innovació pedagògica i organitzativa com a element clau de canvi dels models d’aprenentatge de la Formació Professional evolucionant de models tradicionals d’ensenyament-aprenentatge a metodologies actives en les quals l’alumnat intervé com a protagonista actiu en el seu procés d’adquisició de competències.

L’IES Serra Mariola aposta fermament per la innovació i la introducció de les noves metodologies actives en el sistema educatiu, amb la conseqüent millora en l’aprenentatge del nostre alumnat.