El valencià té futur!

Aquests mes de novembre, un grup d’alumnes de 2 ESO del centre IES SERRA MARIOLA DE MURO ha treballat, de la mà del professorat de valencià, en un Projecte relacionat amb la intel·ligència artificial i la nostra llengua.

Es tracta del Projecte Vives, impulsat pel Centre d’ Intel·ligència Digital de la Universitat d’Alacant i que s’emmarca dins del Pla de tecnologies de la Llengua per al valencià. L’alumnat ha enregistrat la seua veu fent gravació d’una sèrie d’àudios amb la finalitat d’ajudar a fer que la tecnologia entenga i parle en valencià.

Ha sigut una experiència engrescadora per a alumnat i professorat i ens sentim satisfets per haver contribuït a fer que el valencià tinga també presència en un camp tan interessant i amb tant de futur com és el de la Intel·ligència Artificial.

24N a l’IES Serra Mariola – Per una societat més justa

El passat dia 24 de novembre vàrem celebrar al Centre el Dia Internacional per l’eliminació de la Violència contra les Dones. Vos deixem un extracte del vídeo que es va emetre en Intercomarcal, dins del Programa especial 25 N, on apareixen comentant els actes que es van celebrar i la implicació del nostre Centre amb la participació de l’alumnat, la Vicedirectora Lia Sanjuan i la Coordinadora d’Igualtat i Convivència Betlem Sala.

Si voleu vore el programa complet, podeu accedir a través d’aquest enllaç: Programa especial 25 N – Intercomarcal

Nova dotació d’equipament informàtic per als Cicles de Turisme

El Cap d’estudis de Formació Professional del Centre, Rafael Molines, ens presenta la nova dotació d’ordinadors d’última generació que equipen els nostres cicles de Turisme. La dotació prové del programa “Educa en Digital”, fruit de la col·laboració de la Generalitat Valenciana, el Ministeri d’Educació i Formació Professional i l’entitat empresarial Red.es.

Cada lloc de treball es compon d’equip informàtic tipus All in One, teclat, ratolí i estoreta.

Esperem poder disfrutar d’aquest equipament durant molts anys i agraïm la col·laboració de tots els estaments implicats!

A continuació vos deixem una sèrie de fotos per a que pugueu apreciar com ens ha quedat aquestes aules: “XAPÓ!!”, com ens comenta el Cap d’Estudis de FP.

Podeu punxar damunt d‘elles per a vore-les en gran.

Alumnat de 2n de FPB instal·len cablejat de xarxa al CEFIRE d’ALcoi

El passat 24 de novembre, l’alumnat de 2n de FPB d’Informàtica d’Oficina de l’IES Serra Mariola realitzaren la instal·lació del cablejat de l’aula d’informàtica del Cefire d’Alcoi. D’acord amb la directora del Cefire, Silvia Amorós, i l’assessor, Jaume Tortosa, pujaren a Alcoi amb la companyia dels professors de l’assignatura “Instal·lació i Manteniment de Xarxes per a transmissió de dades”, Vicent Nàcher i Rafael Molines, i posaren en pràctica tot allò aprés en dita assignatura.

A continuació els deixem una sèrie d’imatges del procés realitzat en aquesta aula. Des de la tirada del cablejat per darrere dels ordinadors fins al switch corresponent a la realització del cables RJ45, crimpant el connectors i comprovant la correcta connexió d’aquestos.

ALGUNA COSA ESTÀ PASSANT A L’IES SERRA MARIOLA…


Aquest mes de novembre hem passat un mes de POR…

*Tot l’alumnat de 1r ESO ha llegit a les classes de Llengua Castellana i Literatura la novel·la La Tejedora de la muerte, de l’escriptora Concha López Narváez.
Al mateix temps, tots han participat al II Concurs de microrelats de terror, organitzat pel mateix departament, resultant guanyadors els següents alumnes:

– Sofía Bataller Mollá (1rESO- D)
– Juan Valiente Torregrosa (1r – E)
– Laia Bargalló Crespo (1r – C)

AGRAIR AL CINEMA L’ALTET DE COCENTAINA PER REGALAR UNA ENTRADA DOBLE COM A PREMI DEL CONCURS PER A CADA GUANYADOR.

* Per altra banda, l’alumnat de 1r de Batxillerat ha gaudit de la lectura dels contes d’horror de l’escriptor estadounidenc Edgar Allan Poe i han elaborat uns treballs molt originals d’alguns d’aquests contes. Enhorabona a totes i tots per la vostra feina!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Els alumnes de Turisme guien als estudiants d’Erasmus de Bulgaria

El passat dijous 9 de novembre les nostres alumnes de 1r de Turisme del Cicle Superior de “Guies, Informació i Assistències Turístiques”, van fer una visita guiada en anglés pels llocs més emblemàtics del poble de Muro a un grup d’estudiants d’Erasmus de Bulgaria.

Ha estat una pràctica real del seu futur treball.

Feu clic sobre les imatges per a veure-les en gran

L’IES Serra Mariola a les Olimpiades d’Aitex

L’IES Serra Mariola participà a les Olimpiades d’Aitex. Tot l’alumnat de 4t d’ESO va participar en les Olimpiades d’Aitex, juntament a tots els centres d’Alcoi, Cocentaina i Muro.

Han passat un matí ben divertit, fent diverses proves esportives. Finalment, Aitex ha sortejat tres vals de 50€ per a gastar en material esportiu en Decathlon, i els guanyadors del nostre centre han sigut Àlex Vilaplana, Pablo Rivas i Noel Coloma.

L’activitat va estar coordinada pel departament d’Educació Física, amb la col·laboració de l’equip de tutors de 4t ESO.

Enhorabona!! 👏🏽

Feu clic sobre les imatges per a veure-les en gran

Premi del Festival Internacional de Cinema Educatiu MICE

L’alumnat de l’optativa de literatura universal del curs 2022-23 ha obtingut el premi del Festival Internacional de Cinema Educatiu (MICE) en la modalitat de batxillerat. Van elaborar el booktràiler Tot o res, coordinats pel seu professor Francesc Gisbert.

Enhorabona!

Alumnes admesos en les mobilitats Erasmus+ per al curs 2023-24

Ja està disponible la relació de candidats amb la seua puntuació per a les mobilitats Erasmus+ que han sigut concedides dels cicles formatius de grau mitjà de la família professional de tèxtil, confecció i pell de l’IES Serra Mariola, per a l’Erasmus+ Project 2023-1-ES01-KA121-VET-000128158 gestionat pel consorci ATEVAL.

A continuació, deixem el PDF amb la baremació obtinguda per cadascun d’ells.

Podeu descarregar-se el PDF amb tota la informació detallada del següent enllaç: Selecció_candidats.pdf

Premis anuals als millors expedients acadèmics

Les germanes Martina i Júlia Bataller Mollá i Noa Pérez Insa, han estat reconegudes amb els premis anuals als millors expedients acadèmics, que concedeix la Conselleria d’Educació. Un guardó al rendiment acadèmic i les excel·lents notes obtingudes durant l’ESO, entre tot l’alumnat valencià.

Enhorabona! És un orgull per al Centre i la Comunitat Educativa de l’IES Serra Mariola.