Explorant la tradició: E.I. visita el Museu Comarcal de l’Horta Sud

L’11 d’octubre de 2023, segon curs del Cicle Formatiu d’Educació Infantil va visitar el Museu Comarcal de l’Horta Sud a Torrent. Esta excursió cultural tenia com a objectiu descobrir i celebrar la rica herència cultural de la regió, que durant segles ha forjat una identitat única en este territori.

El museu, la missió del qual és preservar i compartir la riquesa de la tradició local, va obrir les seues portes als joves estudiants per a submergir-los en l’autenticitat dels jocs tradicionals. L’alumnat va participar en un dels tallers didàctics oferits pel museu, on es van embarcar en un viatge per a recuperar la cultura d’alguns dels jocs populars més emblemàtics. Des de les birles fins a les xapes, passant per la trompa, la corda, el sambori, el calaix i el set i mig, els estudiants es van submergir en un món de diversió i aprenentatge que transcendeix generacions. Estos jocs, que han sigut transmesos de pares a fills durant segles, són tresors culturals que formen part de la identitat de la comarca.

El Museu Comarcal de l’Horta Sud va demostrar ser un recurs inavaluable per a acostar als més joves a la seua herència cultural, mostrant-los que la història i la diversió poden anar de bracet. En paraules dels visitants, “Moltes gràcies a MuseuComarcalHortaSud per mostrar-nos totes les possibilitats que un museu, un recurs que sembla allunyat de la infància, pot aportar per a enriquir el món dels més xicotets.” Esta experiència ha demostrat que els museus són molt més que exhibicions estàtiques; són ponts que connecten el passat amb el present i enriqueixen les nostres vides de formes inesperades.