Actes per a la celebració del 8-M

La passada setmana, el professorat i l’alumnat de l’IES Pedreguer va voler reivindicar el paper de la dona coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, el passat 8M. Amb aquest objectiu s’han dut al centre diferents activitats gràcies al recolzament de l’Ajumtament de Pedreguer, la direcció i departaments del centre, i el Grup d’Acció Feminista (GAF) format per alumnat del centre:- L’exposició de llençols Dones de Pedreguer, que s’ha exposat a diferents espais del centre i que ha treballat l’alumnat a tutoria.- La col·locació de cartells i estudis sobre el paper de la dona i l’escletxa  salarial amb la col·laboració de part del professorat i, sobretot, de les matèries de Treball Interdisciplinar i Economia.- La difusió, per part de l’alumnat voluntari de 4t d’ESO, dels actes commemoratius del 8M informant la resta de l’alumnat sobre els fonaments del feminisme i les seues reivindicacions. – EL II Concurs de Microrelats on s’han coordinat els Departaments de valencià, castellà, Anglés i Francés. La cerimònia d’entrega de premis serà el pròxim divendres 13 de març a la Casa de Cultura de Pedreguer (19.00 h).- Visió del Documental sobre el Grup de Dones de Marina Alta per a l’alumnat de Batxillerat i tertúlia posterior amb algunes de les dones  protagonistes (dia 17 de març).- Llençols de les «DONES JUNTES VISIBLES PRESENTS» per part del GAF, amb la col·laboració del Departament de Tecnologia i el professorat i alumnat de FPB.- Els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona,  el passat dijous 5, on els representants de l’alumnat i del professorat van llegir manifests a favor de la igualtat de drets i en contra de la discriminació social, laboral i econòmica. Durant aquest acte, gran part de l’alumnat duia roba o complements violetes, i es van repartir exemplars del llibre de microrelats del concurs del curs passat.

VISITA DE L’ALUMNAT DEL CFGM D’ATENCIÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA AL CPEE RAQUEL PAYÀ DE DÈNIA

El passat dijous 21 de març, el grup de 1er curs del cicle vam visitar el CP d’Educació Especial Raquel Payà de Dénia. L’equip directiu ens va acollir i ens va fer una visita guiada on ens va donar a conèixer l’organització, el funcionament, la proposta pedagògica i les instal·lacions del centre. També vam poder participar en algunes classes i interactuar amb el seu alumnat.

Des de l’IES Pedreguer volem donar les gràcies per l’atenció rebuda i felicitem tot l’equip de professionals per la seua tasca i pel seu caràcter innovador i dinàmic. Especialment volem agrair a l’alumnat i al professorat del Programa de Formació de Qualificació Bàsica de Restauració el fantàstic esmorzar que ens van preparar i el seu tracte tan professional. Enhorabona!

25 DE NOVEMBRE – DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

    El nostre centre s’ha volgut afegir a la commemoració internacional contra la violència masclista. Amb aquest objectiu, durant tot el mes s’han organitzat tallers, activitats i grups d’alumnes per a reivindicar aquesta data. Finalment, el passat divendres 23 de novembre, els representants del claustre i de l’alumnat de l’IES Pedreguer van llegir manifestos contra la violència masclista i les alumnes de 4t de l’ESO van realitzar una coreografia condemnant el fet de que, durant la seua vida, una de cada tres dones patirà violència masclista.

 

MANIFEST DEL CLAUSTRE DE L’IES PEDREGUER

 

Des de molt abans del 25 de novembre de 1960, quan el dictador dominicà Trujillo va ordenar el brutal assassinat de les germanes Mirabal, la violència contra les dones ha estat present en les societats humanes impedint, per tant, el seu desenvolupament just i digne. Aquesta realitat va començar a ser visibilitzada per  l’Assemblea General de les Nacions el 1999, quan va aprovar la celebració, cada 25 de novembre, del Dia Internacional contra la Violència vers les dones, però encara s’ha de treballar molt per a evitar els diferents tipus de violència que es exercida contra les dones.

 

Per a reivindicar aquesta data i condemnar totes les situacions que actuen contra la integritat i dignitat de les dones, la comunitat educativa de l’IES PEDREGUER vol sumar-se a les celebracions i, sobretot, a les reivindicacions. Així, durant aquests dos mesos, s’han dut a terme tallers en tots els grups d’ESO sobre micromasclismes, el mite de l’amor romàntic i la violència de gènere. A més, les sessions de tutoria han tractat aspectes relacionats amb la perspectiva de gènere i la violència contra les dones. Inclús la música de canvi d’hora tracta sobre la necessitat d’acabar amb la violència masclista. D’altra banda, al centre s’ha organitzat un grup motor d’alumnes que participaran activament en els diferents actes i activitats del centre, com per exemple elaborar cartells, eslògans i manifests, organitzar actes i actuar com a transmissors de les necessitats de l’alumnat, tant cap als responsables del centre educatiu com cap a les associacions i serveis municipals.

 

Agrair des de la Coordinació d’Igualtat i de Convivència la cooperació oferida pel professorat de Cicles Formatius, la Comissió d’igualtat i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Pedreguer, i sobretot del professorat de tot el centre que ha participat en l’organització de les activitats. Per tant, en un dia tan assenyalat per a tota la societat, volem posar-nos del costat de totes les dones que han patit o pateixen la violència masclista i, desitjant que en un futur pròxim no siga necessària la commemoració d’aquesta data, condemnem qualsevol agressió cap a les dones i animen a lluitar contra aquesta realitat.

 

 

 

Taller de doblatge 2017

El passat divendres 12 de maig l’alumnat de 1r d’ESO va participar en un taller de doblatge, dirigit per Francesc Fenollosa. Aquesta activitat es fa al centre des de fa alguns cursos i sempre amb molt d’èxit. Aquesta vegada l’activitat ha estat possible gràcies a una subvenció de l’Ajuntament de Pedreguer.

 

Us deixem ací algunes fotos:

ACTE DE COMIAT DEL CURS 2014/2015

El passat dijous 11 de juny va tenir lloc a l’Espai Cultural de Pedreguer  l’acte de comiat del curs. Durant aquest acte es van lliurar les orles de l’alumnat de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat. Fou un acte molt emotiu que compta amb el professorat i les famílies dels alumnes.

L’acte fou organitzat per la vicedirectora, Antònia Catalá i fou presentat per l’alumnat de primer de Batxillerat. L’alumnat realitzà els seus discursos de comiat ple d’humor. El professor Miguel Ángel Sardà, com a representant del professorat del 4t d’ESO va oferir un monòleg humorístic en què repassà irònicament els fets que han succeït aquest curs. Va tancar l’acte el director i tutor de 2n de Batxillerat, Cristòfol Bisquert que d’una manera més seriosa va plantejar de l’anàlisi del curs els reptes per al proper.

foto de família de l'alumnat de 2n de bat
foto de família de l’alumnat de 2n de bat

foto de família de l'alumnat de 4t eso A
foto de família de l’alumnat de 4t eso B

Foto de família de 4t eso B
Foto de família de 4t eso A