Vídeo premiat en el projecte "Ciutadania Global per al canvi: transformant l'educació a través de l'agenda 2030 i els ODS" del nostre alumnat de 1r ESO A.
Un equip de 4 estudiants de 4t d'ESO de l'IES Montserrat Roig van participar el passat 25 de maig en la fase classificatòria de la I Olimpíada Nacional de Telecomunicacions "Resolent reptes de la societat” que s'ha celebrat a nivell autonòmic. Fa uns dies els van comunicar que havien obtingut el primer premi d'aquesta fase amb el seu projecte Starcity. Amb aquest resultat passen a la fase final que es resoldrà a final de juny. Els estudiants: Aya Zeamari, Irene Juárez, Alvaro Bonilla i Mario Mira viatjaran a València el dilluns 19 de juny a rebre l'import del primer premi.
El projecte Starcity consisteix en una maqueta que representa diferents barris de la ciutat d'Elx on s'instal·len sensors per al control de la contaminació de l'aire. Aquestes dades s'envien via wifi mitjançant una targeta electrònica denominada Arduino a una pàgina web on els ciutadans poden consultar aquestes dades. El prototip també inclou una estació receptora de dades que els mostra a les persones que circulen pels carrers de la ciutat en un panell informatiu.
Per a la preparació del projecte, els estudiants van comptar amb la col·laboració dels professors del departament d'ingenieria de comunicacions de la UMH Alberto Rodríguez i Ernesto Ávila, que van realitzar visites al centre per a revisar l'avanç del prototip i els van preparar una visita a la UMH per a ensenyar-los els laboratoris de telecomunicacions de la universitat i explicar-los les investigacions que duen a terme en l'actualitat. L'equip també es va reunir per videoconferència amb Juan Carlos Aranda, Coordinador d'Àrea de Desenvolupament Sostenible i Mobilitat Urbana Ajuntament d'Elx, i Mercedes Aniorte Soler, Enginyera tècnica en obres públiques Ajuntament d'Elx, per a preguntar-los per la situació actual d'aquesta mena de sistemes tecnològics per al control de la contaminació ambiental a la ciutat.
L'Olimpíada Nacional de Telecomunicacions proposava el desenvolupament d'un projecte que relaciona les telecomunicacions amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible (agenda 2030), tracta de fomentar el coneixement dels camps de la vida en els quals són presents les telecomunicacions i com aquestes ens ajuden en el dia a dia. En aquest sentit, els estudiants de l'IES Montserrat Roig van proposar una ciutat sostenible en la qual es controla la contaminació de l'aire. Amb les dades obtingudes per l'estació de control, es poden prendre decisions i comprovar si les actuacions municipals milloren la qualitat de l'aire de la ciutat. Amb el projecte, que van defensar a la Sala Plató de l'Edifici Innova de la Universitat Miguel Hernández, van aconseguir 94 punts dels 100 punts possibles. Amb està puntuació, els estudiants esperen aconseguir una bona classificació en la fase final de les olimpíades.
El professor de tecnologia de l'IES Montserrat Roig Daniel Turienzo, tutor d'aquest projecte, ja ha contactat amb la direcció del Museu Didàctic i Interactiu de Ciències (MUDIC) Jesús Carnicer de la Vega Baixa del Segura de la Comunitat Valenciana per a cedir-los la maqueta perquè s'expose en les seues instal·lacions. També està preparant, per al pròxim curs escolar, la instal·lació d'una estació de control ambiental en l'institut.
En el DOGV de hui ha eixit publicada la convocatòria de beques per a alumnes dones que cursen Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior de la Família d'Activitats Físiques i Esportives.
Les alumnes dels Cicles de Grau Superior podran rebre beques entre 600 i 1000 euros i les alumnes dels Cicles de Grau Mitjà podran rebre beques entre 400 i 800 euros.
Les sol·licituds es realitzen amb certificat electrònic.
Adjuntem enllaç en el qual podran trobar tota la informació:
https://ceice.gva.es/va/web/deporte (Anunci d'ajudes per a la formació de tècniques, àrbitres, jutgesses i entrenadores dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència - Fons de Recuperació Europeu Next Generation EU a la Comunitat Valenciana.)
Últim dia de termini de sol·licituds: 8 de maig de 2023.
SERVEI D’ESPORT D’ELIT I FORMACIÓ ESPORTIVA
Tfno. 961923358
La Direcció Territorial d’Educació, Cultura i Esport d’Alacant obri un canal de Telegram per a oferir informació directa sobre la tramitació de beques.
El nou canal @LaMeuaBeca sorgeix amb la finalitat d’oferir una informació en línia sobre les sol licituds de beques.
La Direcció Territorial d’Alacant treballa amb la finalitat d’acostar-nos a tota la ciutadania per a millorar la nostra presència en les xarxes socials amb l’objectiu d’afavorir una comunicació més directa amb famílies i centres educatius.
Les persones interessades poden subscriure’s a aquest nou canal en el qual s’oferirà informació sobre la sol licitud de beques, obertura de terminis, dubtes més comuns, etc.
Enllaç invitació: https://t.me/lameuabeca
Si vas a cursar, o vols sol·licitar plaça, en algun estudi postobligatori de l'IES Montserrat Roig en el pròxim curs 2023/2024, has de sol·licitar la teua beca del Ministeri d'Educació i Formació Professional del 27 de març al 17 de maig de 2023.
Més informació en la pàgina web del Ministeri d'Educació.
La setmana passada van venir a les instal·lacions de la Gastroaula de l'IES Montserrat Roig un grup d'assessors del Pla Digital Docent de la Conselleria d'Educació. Els 25 assessors van degustar el menú que podeu veure a continuació.
Pels testimonis que ens han deixat creem que van rebre un dinar i un servei que els va deixar satisfets.
Si veniu a la Gastroaula podreu deixar els vostres testimonis en aquest formulari.
Ací teniu unes fotografies del dinar.
El passat 14 de desembre es va dur a terme la II Jornada Solidària en el centre, en aquesta jornada es va comptar amb la col·laboració de l'associació Concienciate per a la recollida d'aliments i productes d'higiene.
Durant tota la jornada es van realitzar diferents tallers per als alumnes organitzats pels departaments del centre.
Finalment, destacar la gran participació en la carrera solidària de tot l'alumnat i professors.
Els deixem amb algunes de les imatges més significatives de la jornada.
Héctor Manuel Poveda Campello
Cap departament FCT
IES MONTSERRAT ROIG
L'ajuntament d'Elx va entregar la Medalla de Plata del Bimil·lenari al projecte CONVIELX per millorar la convivència dels instituts del municipi prevenint situacions d'assetjament a les aules i reduint el fracàs escolar del municipi des del curs acadèmic 2004/05.
La Vicedirectora de l'IES Montserrat Roig, Laura Quiles, va representar al centre en l'acte commemoratiu del Dia de la Constitució on va tindre lloc el lliurament de la medalla al seminari per a la millora de la convivència en els instituts d'Elx, CONVIELX.
Un total de 75 alumnes de 3r d'ESO de l'IES Montserrat Roig repartits en 7 grups de treball participen en la tercera edició de Up! Steam3. Aquesta competició bat rècords d'inscripció amb la participació de més d'un centenar de centres escolars i de més de 2445 alumnes i alumnes de la Comunitat Valenciana integrats en 301 equips.
El Consell Social de la UPV, que organitza Up! Steam3, considera que la iniciativa contribueix a despertar la vocació tecnologia i científica dels més joves, especialment en les xiquetes. Segons les previsions de la Comissió Europea, en 2025 caldrà cobrir set milions de llocs de treball vinculats directament amb aquestes disciplines,
Up! Steam 3 és una competició entre col·legis i instituts de la Comunitat Valenciana en la qual han de desenvolupar productes, eines, prototips i espais que fomenten la sostenibilitat i transformen la ciutat en una Smart City. Els joves hauran de presentar accions que aconseguisquen establir un equilibri entre el desenvolupament econòmic i la preservació del medi ambient, utilitzant la tecnologia, les enginyeries, l'arquitectura, les matemàtiques, l'art i la ciència per a millorar la qualitat de vida de les persones.
Alumnes d'un equip buscant informació en Internet
Els set projectes que van a desenvolupar són:
- Disminució de la contaminació atmosfèrica per enviament de compres a distància amb l'ús de drons i vehicles autònoms.
- Reducció de la despesa elèctrica en un institut d'educació secundària utilitzant fonts renovables d'energia.
- Control de l'estat dels carrers i reparació de les deficiències.
- Neteja de la superfície de la mar i les platges.
- Millora de la gestió de residus de la ciutat.
- Adaptació d'una biblioteca pública al Segle XXI.
- Neteja dels espais exteriors públics.
Més información: http://www.upv.es/entidades/CS/menu_urlc.html?/entidades/CS/infoweb/cs/info/lanzamiento.pdf