II Jornada Solidària

21 de desembre de 2022
El passat 14 de desembre es va dur a terme la II Jornada Solidària en el centre, en aquesta jornada es va comptar amb la col·laboració de l’associació Concienciate per a la recollida d’aliments i productes d’higiene.
Durant tota la jornada es van realitzar diferents tallers per als alumnes organitzats pels departaments del centre.
Finalment, destacar la gran participació en la carrera solidària de tot l’alumnat i professors.

Els deixem amb algunes de les imatges més significatives de la jornada.

Héctor Manuel Poveda Campello
Cap departament FCT
IES MONTSERRAT ROIG

Lliurament de la Medalla de Plata del Bimil·lenari

8 de desembre de 2022

L’ajuntament d’Elx va entregar la Medalla de Plata del Bimil·lenari al projecte CONVIELX per millorar la convivència dels instituts del municipi prevenint situacions d’assetjament a les aules i reduint el fracàs escolar del municipi des del curs acadèmic 2004/05.

La Vicedirectora de l’IES Montserrat Roig, Laura Quiles, va representar al centre en l’acte commemoratiu del Dia de la Constitució on va tindre lloc el lliurament de la medalla al seminari per a la millora de la convivència en els instituts d’Elx, CONVIELX.

ALUMNES DE 3r D’ESO DE L’IES MONTSERRAT ROIG PARTICIPEN EN LA COMPETICIÓ Up! Steam3

31 de gener de 2022

Un total de 75 alumnes de 3r d’ESO de l’IES Montserrat Roig repartits en 7 grups de treball participen en la tercera edició de Up! Steam3. Aquesta competició bat rècords d’inscripció amb la participació de més d’un centenar de centres escolars i de més de 2445 alumnes i alumnes de la Comunitat Valenciana integrats en 301 equips.

El Consell Social de la UPV, que organitza Up! Steam3, considera que la iniciativa contribueix a despertar la vocació tecnologia i científica dels més joves, especialment en les xiquetes. Segons les previsions de la Comissió Europea, en 2025 caldrà cobrir set milions de llocs de treball vinculats directament amb aquestes disciplines,

Up! Steam 3 és una competició entre col·legis i instituts de la Comunitat Valenciana en la qual han de desenvolupar productes, eines, prototips i espais que fomenten la sostenibilitat i transformen la ciutat en una Smart City. Els joves hauran de presentar accions que aconseguisquen establir un equilibri entre el desenvolupament econòmic i la preservació del medi ambient, utilitzant la tecnologia, les enginyeries, l’arquitectura, les matemàtiques, l’art i la ciència per a millorar la qualitat de vida de les persones.

Alumnes d’un equip buscant informació en Internet

Els set projectes que van a desenvolupar són:

  • Disminució de la contaminació atmosfèrica per enviament de compres a distància amb l’ús de drons i vehicles autònoms.
  • Reducció de la despesa elèctrica en un institut d’educació secundària utilitzant fonts renovables d’energia.
  • Control de l’estat dels carrers i reparació de les deficiències.
  • Neteja de la superfície de la mar i les platges.
  • Millora de la gestió de residus de la ciutat.
  • Adaptació d’una biblioteca pública al Segle XXI.
  • Neteja dels espais exteriors públics.

Tardarà a Arribar

18 de novembre de 2021

L’IES Montserrat Roig us presenta el curtmetratge Tardarà a Arribar amb el qual va participar en el programa d’Un Spot per a dir Stop, organitzat per la FAD i la Generalitat Valenciana. Representant la província d’Alacant, l’IES Montserrat Roig ha tornat a estar guardonat amb el premi de gravar amb una productora professional (La Cosecha) gràcies a la immensa tasca realitzada per l’alumnat de 3r d’ESO i 2n de Batxillerat i pels professors Ivan Gisbert (Valencià) i Marina Martínez (Física i Química), que han dut endavant el projecte.  Recordem que aquest 2021 rellevem el famós Reggaeton del concurs passat, que tant d’èxit ens va proporcionar.

Aquesta vegada hem estat premiats amb un curtmetratge que combina una lliçó sorprenent respecte al maltractament vegetal amb una missatge musical de rock que no ens deixarà indiferents. En l’acte de presentació esdevingut a València el passat 12 de novembre, tot el món ja cantava la cançó rockera que està inclosa dins el vídeo. Gaudim-lo!

Ivan Gisbert

EXCURSIÓ A LA UNIVERSITAT MIGUEL HERNÁNDEZ

29 d'octubre de 2021

Divendres passat 22 d’octubre vam visitar la universitat Miguel Hernandez d’Elx en la jornada de portes obertes, que tots els anys realitzen per a explicar els graus que poden estudiar-se, i ho fan a través de tallers que imparteixen els propis estudiants. Les professores Marina Martínez de Física i Química i la professora de Filosofia Inma Soler ens vam anar amb els nostres alumnes de 4t B perquè pogueren assistir a 4 tallers molt interessants. A causa del covid el nombre d’alumnes era reduït i per tant només podia assistir un grup. El primer taller per a explicar el que s’estudia en el grau de Biotecnologia tractava sobre ecodiseñar els aliments del futur. En el segon taller, del departament de Ciències Ambientals, ens van explicar els residus i el canvi climàtic, van treballar amb botelles de plàstic reciclat per a fer un hivernacle. El següent taller va consistir a realitzar una entrevista i ens el van explicar els alumnes del grau de Comunicació Audiovisual. Els alumnes van fer de camares, i es van encarregar de la direcció i realització del programa. I ja finalment també en Comunicació Audiovisual els van ensenyar a gravar un tiktok incloent efectes especials i sons. Els alumnes ho van passar molt bé i va ser una activitat molt enriquidora.

Inmaculada Soler