Taula redona sobre dona i esport a l’IES de Massamagrell

El 27 de març passat se celebrà una taula redona sobre “Dona i esport” a càrrec de diverses epecialistes en la matèria. És una activitat emmarcada dins del actes del 8 de març d’enguany, dedicat a les dones olímpiques.

L’activitat ha comptat amb aportacions destacdades en les ponència, com és el cas de Chus López Cañete, professora d’Educació Física del centre i Vicepresidenta de la Federació de Frontennis i Pilota de la Comunitat Valenciana; de Lara Requena Bueno, també professora d’Educació Físcia de l’IES de Massamagrell, doctora en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i jugadora amateur de futbol i tennis; la tercera ponent fou Lucía Carmona Álamos, coeducadora i gestora especialista en Esport, Dona i Igualtat. La taula redona ha estat organitzada per la Comissió d’Igualtat del centre i moderada per Carmen López, Coordinadora d’Igualtat i Convivència i ha sigut adreçada a l’alumnat del primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Activitats Físiques, tercer d’ESO D i alumnat del Programa de Diversificació Curricular.


D’esquerra a dreta, Carmen López, Lucía Carmona, Lara Requena i Chus López Cañete.

Les diferents ponents han analitzat la situació de la dona en l’esport des de diferents perspectives i també amb un punt de vista retrospectiu. També es van aportar les vivències personals de les ponents, de diferents generacions, i com ha evolucionat la situació fins el moment present. Cal destacar els avenços aconseguits, la normalització, però també tot el camí que resta encara per recórrer i el que hi ha per fer fins assolir una plena igualtat entre homes i dones. La qüestió suscità un gran interès entre l’alumnat assistent i generà un debat fructífer i enriquidor, fet que posa en evidència la necessitat de tractar aquestes qüestions.