
Este PIIE ha rebut una assignació econòmica per part de la conselleria competent en matèria d’educació de la Generalitat. Tot el que s’ha publicat en esta pàgina es fa baix una llicència Creactive Commons Reconeixement-CompartirIgual 4.0 Internacional. En cas de publicació del projecte o dels recursos educatius generats, així com la de possibles obres derivades, s’ha de fer gbaix la mateixa llicència, indicar s s’ha fet alguna modificació enllaçar esta pàgina com a referència del projecte original i de la seua autoria.
RÀDIO IES MASSAMAGRELL. PIIE 24-26
De manera continuada, enregistrarem veus de la comunitat educativa que ens contarà aficions, habilitats, treballs realitzats, emocions, aprenentatges, gustos, projectes, preferències… Entrevistarem a companyes i companys, professorat, membres de la comunitat educativa i a aquelles meravelloses persones del nostre entorn que enriquiran les nostres vides.
La Ràdio iniciarà una xicoteta transformació educativa en el nostre institut que millorarà l’adquisició de competències, aportarà elements emocionals i afavorirà aprenentatges interdisciplinaris que atendran a la diversitat i fomentaran la inclusió.
Finalment, us animem a què escolteu les gravacions de programes de ràdio que anirem publicant en aquest bloc del nostre web.
Som comunitat educativa, som inclusió!!
Podeu escoltar els pòdcast clicant sobre la imatge o sobre el nom del fitxer d’àudio.
MÉS QUE UNA “VISITA” A LA RESIDÈNCIA.mp3
Alumnat de l’optativa de música de 4t d’ESO han visitat recentment la residència de majors del barri de Massamagrell. L’objectiu era passar una estoneta amb els i les residents per interpretar cantar algunes de les cançons que han estat preparades per l’ocasió i enregistrar diverses entrevistes per a un pòdcast.
Escoltar el pòdcast us permetrà gaudir, mitjançant un treball de gran qualitat realitzat per l’alumnat, de l’experiència i saviesa de la gent major.
Sempre resulta enriquidor realitzar aquests intercanvis generacionals, traure l’institut al poble, donar tot el que l’alumnat pot aportar i rebre allò que la gent major té pels més joves. Les cançons interpretades parlen d’amor i desamor, del dolor de no tindre allò que es vol, d’autenticitat, d’acomiadament, d’acceptació i del desig de ser un mateix… En definitiva, de l’ésser humà i que més enllà d’un grapat d’anys són moltes les coses que ens uneixen i ens recorden que el viatge de la vida és el mateix per a tothom.
26/10/2024

DONEM VEU, CONVIVIM I APRENEM.
CONVIVÈNCIA I BENESTAR EMOCIONAL.
Donem veu, convivim i aprenem és una proposta dialògica basada en l’escolta activa, la inclusió i la innovació educativa per millorar el benestar emocional i la convivència.
Una nova organització i disseny d’espais potencien la inclusió i el diàleg amb la pretensió de generar un impacte positiu en les relacions, participació i transformació de la comunitat educativa i de l’entorn.
Tenim la intenció de crear llaços inclusius, sostenibles i perdurables en el temps per créixer, aprendre i evolucionar col·lectivament.
El projecte es desenvoluparà mitjançant l’implementació dels següents blocs d’activitats:
Ací tens veu: Alumnat realitza entrevistes internivell i es publiquen al web de l’institut. | Setmana inclusiva: Tallers, activitats i xarrades internivell i interdisciplinarsa càrrecd’alumnat d’FP i agents externs. Activitats al voltant de la inclusió per a tots els nivells del centre.Mostra de les APS que es realitzen al centre. |
Massabéentreiguals: Diversos grups de diferents nivells fan aliances basades en educació emocional, convivència, l’escolta activa i el diàleg. | L’ajuntament t’escolta: Taller d’organització municipal d’alumnat de Gestió administrativa per a 3r d’ESO. L’alumnat d’ESO s’organitza com un Ajuntament i trasllada propostes a l’Alcaldia en format plenari municipal. |
Disseny d’espais per al diàleg: Tot alumnat participa en la creació d’un àgora. Taller de plàstica de 4t d’ESO decora l’estudi de ràdio. | Gabinet de premsa: Alumnat de FP de grau bàsicaGB i de PDC en l’àmbit lingüístic redacta notícies i grava pòdcastpublicades mensualment en el web de l’IES. La selecció de notícies és el resultat d’un procés dialògic. |
Fem família, fem centre: Conjunt d’actuacionsper promoure la participació de les famílies al centre: intervenció a les aules, assemblees, tallers, formació, activitats lúdic-recreatives, comunitats d’aprenentatge,… | Espai interalumnat, xarxa aprenem: Alumnat del centre es forma, prepara tallers per a altres nivells: currículum, sexualitat, primers auxilis, ofimàtica, prevenció d’incendis, programa de ràdio,… L’evocació com eina d’aprenentatge. |
Empodera’t, fes voluntariat: Alumnat de les diverses comissions teix relacions amb les ONG i associacions de l’entorn. | La teua veu a la Ràdio del Mercat: Taller d’Administració, Electrónica, Música i llengües. Cada grup del centre prepara, al menys, un programa de ràdio d’emissió setmanal sobre el centre i l’entorn. L’emissió del programa es realitza, cada dimarts, en el Mercat Municipal de Massamagrell. |
Fòrum de converses intergeneracionals: Alumnat de 4t d’ESO i persones majors del municipi es formen per a conversar. | |
Comissions: PIIE, Qualitat i Inclusió educativa i DUA |
