TRANSFORMANT EL NOSTRE MÓN, CANVIEM LES REGLES DEL JOC AMB L’ECONOMIA DEL BÉ COMÚ. APS “JOGUET SOLIDARI”.

L’alumnat de 1r d’Administració i finances, durant el mes de desembre, ha realitzat un projecte d’Aprenentatge-servei anomenat “JOGUET SOLIDARI”. Les sessions de treball s’han realitzat en els mòduls de Gestió avançada de la informació i Comunicació empresarial i atenció al client. 

En primer lloc, cal dir que mitjançant el projecte han conegut que l’Economia del Bé Comú (d’ara en avant EBC) és una proposta de model econòmic i social que pretén reorientar el model econòmic actual i enfocar-lo al servei del bé comú i la cooperació. Els valors pels quals es regeix l’EBC i que també s’haurien d’aplicar a l’activitat econòmica són:   

  • Dignitat humana  
  • Solidaritat i justícia  
  • Sostenibilitat mediambiental  
  • Transparència i participació democràtica (més informació en el web de la Universitat de València, https://www.uv.es/catedra-economia-be-comu/ca/economia-be-comu/es-ebc.html)  

     

    En conseqüència en les sessions en les quals s’ha implementat el projecte, l’alumnat ha observat i reflexionat sobre el seu entorn des de la perspectiva de l’EBC. Finalment, ha organitzat una campanya de recollida de joguets col·laborant amb una associació local de Massamagrell, CSA El Manyà.