ERASMUS+ A ITÀLIA GENER 2024

Entre el 13 i 20 de gener de 2024 un grup de dotze alumnes del nostre centre, deu xiques i dos xics, va poder anar a Itàlia per participar del programa Erasmus+. Es tracta del segon any consecutiu que l’IES Francesc Tàrrega realitza aquest intercanvi amb l’IIS De Titta-Fermi del municipi de Lanciano, a la regió dels Abruços. Aquest any l’alumnat es va allotjar a casa dels alumnes italians que ja havien vingut a Vila-real a finals de 2023. El programa Erasmus+ és un programa finançat per la Unió Europea que tracta de fomentar l’europeisme i la cooperació, i facilitar la mobilitat dels joves europeus per a que coneguen els diferents països i pobles que formen Europa, i descobrir les seues similituds i diferències, però sempre buscant els punts que ens apropen.


Aquest any els alumnes van poder descobrir la ciutat de Roma amb una visita d’un cap de setmana abans de dirigir-se a la seua destinació final: Lanciano. A Roma van poder veure el Colisseu, els fòrums imperials, el Moisés de Michelangelo, el Vaticà, el Castel Sant’Angelo, la Fontana de Trevi, la Plaça d’Espanya, el Panteó, la Piazza Navona, moltes altres places, palaus, i tantes esglésies com les del Gesù, Santa Maria sopra Minerva, San Carlo alle Quattro Fontane, Sant Ignazi o el Chiostro de Bramante entre d’altres.


Però la destinació final no era la ciutat eterna, sinó la població de Lanciano, de poc més de 30.000 habitants. Després de ser acollits de les seues famílies, els alumnes espanyols i italians van compartir un fum d’experiències junts. Des d’alguna classe al centre educatiu a visites a la localitat o excursions a altres llocs més o menys prop. Han tingut l’oportunitat de conèixer la Costa dels Trabocchi seguint una via verda costanera amb bicicletes, passejar pels carrers de Guardiagrele i provar la seua rebosteria típica, i fins i tot recórrer els carrers de Nàpols amb una visita al Teatro San Carlo, on el seu professor de música els va sorprendre amb el cant de «O Sole Mio», i a la Capella San Severo o el Claustre de Santa Chiara.
En definitiva, una setmana plena d’emocions i oportunitats d’aprenentatge que els han ajudat a créixer com a alumnes i ciutadans europeus i millorar moltes de les seues destreses. Una experiència que de ben segur mai oblidaran.