Exposició obra artesana, tallers demostratius i participatius en l’edifici del Rellotge del Port de València – ARTEVAL

29 de març de 2023.

Grups participants: 3r ESO B

Els alumnes han pogut veure, tocar, elaborar i valorar els oficis artesans partint del reconeixement per la seua labor, la seua riquesa i singularitat aplicades a les arts plàstiques. 

Han participat en el taller tèxtil aprenent a cardar feltre per a crear figures. En el taller d’orfebreria, han participat en tot el procés de creació d’una peça d’elaboració pròpia esmaltada i en el taller demostratiu, hem comprovat com treballen amb arenes naturals per a crear noves textures en les peces tractades amb aquesta tècnica. 

Finalment hem realitzat un recorregut per la sala de l’edifici del rellotge del Port de València on se situaven peces de joieria, tèxtil, porcellana, ceràmica, enquadernació artística, marroquineria, entre altres. 

 La valoració ha sigut molt positiva. Hem trencat amb la barrera de donar l’explicació en un entorn tancat, com és la nostra aula, hem vist altres procediments aplicats a les arts plàstiques fora del nostre àmbit de dibuix i al mateix temps establim una relació amb elles.