Des que l’any 1984 iniciara la seua marxa professional, Cisco Systems s’ha convertit en líder indiscutible en el sector de la Telecomunicacions i Internet. S’estima que prop del 80% del trànsit d’Internet circula per equips desenvolupats per aquest fabricant a tot el món. El programa Cisco Networking Academy Program (CNAP, d’ara en avant) és una iniciativa educativa de Cisco que es va crear l’any 1997 amb una implantació actual de més de 160 països a tot el món i l’objectiu fonamental dels quals és contribuir a la formació d’estudiants universitaris i de Formació Professional en el disseny, configuració i manteniment de xarxes de computadors i telecomunicacions a través d’un dels models d’e-learning més avançats del món. Prop d’un milió d’estudiants es formen cada any en Acadèmies de Cisco que formen part del programa CNAP.   A més, Cisco Systems ha establit un sistema de certificacions professionals reconegudes mundialment, a les quals poden accedir els candidats que superen els corresponents exàmens i proves pràctiques. La certificació industrial CCNA és una de les certificacions més prestigioses i demandades professionalment en l’àrea de networking a tot el món.   L’IES El Grao pertany al programa CNAP com a Acadèmia Local de Cisco Systems.

Les certificacions que ofereix el nostre centre són:

  • Cisco CCNA (Cisco Certified Network Associate).
  • CCNA CyberOps.
  • CCNA IT Essentials

La certificació CCNA assegura que el posseïdor té coneixements sòlids en disseny i configuració de xarxes informàtiques. Els tècnics CCNA són capaços d’instal·lar, configurar i realitzar l’operativa de xarxes d’àrea local (LAN), xarxes d’àrea extensa (WAN) i serveis d’accés a xarxes corporatives. Aquesta certificació constitueix la base de tota una sèrie de certificacions de Cisco Systems per als professionals de les xarxes. Per a més informació, consulte la pàgina de certificacions de Cisco Systems.

Les principals tasques que pot realitzar un tècnic CCNA són:

  • Instal·lar i configurar encaminadors i switches Cisco en xarxes multiprotocol en entorns d’àrea local (LAN) i àrea extensa (WAN).
  • Dur a terme tasques de suport tècnic de nivell 1
  • Mantindre i millorar el rendiment i la seguretat de les xarxes.

Les posicions professionals més freqüents per a un tècnic CCNA són la d’enginyer de suport tècnic, tècnic d’un equip especialitzat en xarxes i tècnic comercial de prevenda per a instal·lacions del tipus i grandària descrites anteriorment.