RECICLATGE

RECICLATGE: COM ACTUEM DES DE L’IES PROVEÏMENTS?

 

Des de l’institut volem contribuir a viure en un planeta millor des del que podem fer sense esforç: separar els nostres residus perquè puguen ser reciclats. Haureu vist que en alguns llocs de l’institut hi ha diferents tipus de contenidors que estan senyalitzats perquè depositem en ells diferents tipus de residus:

 

  • Contenidor groc: Són als patis interiors, i d’ací a poc als patis exteriors. Estan senyalitzats amb la nostra mascota, l’ecogato groc. En ells cal tirar envasos de plàstic o metàl·lics: botelles d’aigua, lates de refrescos, bricks de suc, bolsasde creïlles, paper alumini i film de plàstic.
  • Contenidor marró: Està també als patis, al costat dels grocs. Estan senyalitzats amb l’ecogato marró. Cal tirar en ells les restes orgàniques: restes d’entrepans, pells de fruita, i també paper brut: tovallons, mocadors usats, recipients de cartó tacats …
  • Contenidor blau: D’ací a poc estarà en els corredors de les aules, senyalitzat amb l’ecogato blau. En ells recollirem paper usat: anotacions, fulles escrites, carpetes deteriorades, cartó, cartolina, etc.

 

 

 

 

  • Contenidor verd: Està en el vestíbul de l’entrada, senyalitzat amb l’ecogato verd. Serveix per a recollir tot tipus de piles i bateries: de botó, de telèfon mòbil, etc.
  • Contenidor cian: També en el vestíbul d’entrada. Allí recollirem material d’escriptura usat: bolígrafs esgotats, portamines desbaratats, retoladors, correctors (de cinta o líquids), marcadors fluorescents…

 

 

 

A més d’aquests contenidors, al costat de les portes de l’institut podem depositar altres objectes com a roba o vidre; i una vegada a la setmana passa un camió de l’ajuntament que recollirà altres materials com a oli usat o xicotets electrodomèstics. Us demanem la vostra col·laboració per a depositar cada residu en el seu lloc. Recordeu que amb un xicotet gest podem fer molt pel nostre planeta.

Separa per a reciclar!