8 de març “Dia internacional de les dones”

"Mujeres con-ciencia"

Captura de Pantalla 2022-03-15 a les 19.15.21

 

El passat 7 de març celebràrem el dia de la dona. Sí, ho sabem, el "Dia internacional dels dones” és el 8 de març. Però, què passa amb el dia 7, 9 o 10?

Al CRA Palància-Espadan tenim molt clar que aquesta idea de les celebracions no és concreta en un sol dia o en una setmana. És ben cert que les accions puntuals, significatives, que generen ressò i recorden per què s'han de celebrar determinades dates, són importants i necessàries donat que ens ajuden a fer memòria, saber d'on venim, on ens trobem i cap a on volem anar. Però també és clau tenir en compte que l'hàbit o la integració de valors s'han de treballar dia rere dia.

Per aquest motiu enguany hem decidit estirar la celebració de l'11F, "Dia de la dona i la xiqueta en la ciència” i allargar-la durant tot el mes de març, aprofitant que també és el mes de la dona. I com ho hem fet? Doncs molt senzill, amb ajuda d'un grup de dones apassionades, amb treballs que trenquen estereotips i disposades a compartir i visibilitzar la seua feina al nostre centre.

Així doncs, el 7 de març rebérem la visita de  Yolanda i Gracia, forestals de l'institut Alt Palància de Segorb, i Mafra, professora de matemàtiques i investigadora en el camp de la robòtica. Però açò no es queda ací, encara seguirem rebent més visites de dones role model. Algunes pertanyents al projecte inspiring girls, altres amigues, mares o companyes.

Celebrem així i visibilitzem les dones que fan créixer els arrels i així construeixen el nostre món.

Heus ací vídeos i imatges que donen testimoni dels diferents activitats:


Per vore el vídeo feu clic ací