INNOVACIÓ EDUCATIVA
Dins d'aquest apartat es troben totes les actuacions que tenen com a finalitat la innovació curricular, metodològica, didàctica i organitzativa del centre.
El CEEDCV com a centre de referència en l'educació a distància a la Comunitat Valenciana no pot mantindre's alié als últims avanços en innovació educativa i així en aquest apartat s'exposen les principals accions dutes a terme en Innovació.
2023-2025: PÒDCAST FORMATIU CEEDCV
Aquest projecte és el més recent que s’ha iniciat al CEEDCV, havent complit el seu primer any a la fi d'aquest curs 2023-2024. Principalment, ha consistit en la incorporació del pòdcast com un recurs metodològic més a l’abast del professorat del CEEDCV. Així, cadascun dels participants, siga individualment o en grup, ha creat un pòdcast per a la seua matèria, incloent a diversos agents de la comunitat educativa i seguint els procediments adequats:
- Desenvolupament d’una idea o sinopsi.
- Elaboració de diverses escaletes.
- Confecció d’un arxiu de producció amb sons, músiques i efectes.
- Gravació del pòdcast.
- Postproducció del pòdcast.
D'aquesta manera, els productes resultants passen a formar part de les situacions d’aprenentatge de les diferents matèries, oferint a l’alumne un recurs que, lluny de ser una explicació parlada, ofereix un format fresc i d’actualitat que resulta interessant i motivador.
Al mateix temps, s’ha format al professorat en noves tecnologies, amb una adquisició de materials enfocats específicament a la producció de pòdcasts, així com posant a la seua disposició formacions a distància, videotutorials i documentació per a dur a terme el projecte.
Previsiblement, el pròxim curs 2024-2025 el projecte continuarà, permetent aprofundir més en el procediment de confecció del pòdcast i afrontant reptes que han quedat pendents, com la inclusió de l’alumnat en la realització de les produccions i la possible difusió dels pòdcasts més enllà de les fronteres del centre.
2021-2023: PIAT: PROJECTE D'INNOVACIÓ D'AVALUACIÓ PER TASQUES
Aquest projecte d’innovació es pot considerar una continuació del projecte dut a terme al llarg dels anys 2017-2020.
Gràcies a aquest projecte, l’avaluació per tasques s’ha consolidat com a metodologia. De fet, el que es va encetar en 2017 com una novetat, s’ha convertit en una metodologia àmpliament estesa al CEEDCV.
En aquests dos anys de projecte, s’ha aprofundit en aspectes més propis de l’ensenyament a distància com són:
- L’organització de l’aula virtual per l’avaluació per tasques.
- El disseny de la tasca i l’ajuda proporcionada per resoldre-la.
- El qualificador de l’aula virtual.
- L’establiment de rúbriques dissenyades en Aules.
- El seguiment del grau de finalització de les tasques en Aules.
- L’establiment de restriccions en Aules per afavorir el seguiment de les tasques.
- L’enquesta de satisfacció de l’alumnat amb aquesta metodologia d’aprenentatge.
- La generació de productes finals com podcast, presentacions i/o vídeos.
2018-2020: ITS: IMPLEMENTACIÓ DE TUTORIES SÍNCRONES
- Revisió de la programació didàctica a les necessitats de la implementació de les tutories síncrones.
- Elaboració de recursos educatius oberts (podcasts, tasques col·laboratives, CLIL) que donen suport a les tutories síncrones.
- Implementació de al menys 12 tutories síncrones i fer el seguiment del seu impacte.
- Participació en seminaris didàctics per a la concreció d'una metodologia adequada a la seua implantació
2017-2020: PIAT: PROJECTE D'INNOVACIÓ D'AVALUACIÓ PER TASQUES
- Visió més constructivista de l'aprenentatge on l'estudiant aprèn fent, obtenint un producte final com a resultat d'una tasca.
- Recull elements de diferents metodologies innovadores: aprenentatge basat en projectes, la classe invertida, aprenentatge basat en problemes, gamificació o/i aprenentatge cooperatiu.
- Implementació i docència durant el curs amb el format per tasques, elaborant unes 8 tasques de mitjana i fent el seguiment de tot el procés formatiu, de disseny i d'avaluació durant el curs.
- Participació en una formació col·laborativa i cooperativa dins d'un entorn virtual d'aprenentatge, on les experiències de cada docent són elements a tenir en compte per millorar la formació dels integrants del projecte d'innovació.
2015-2016: EPIC: ESTRATÈGIES PER A LA INTERNACIONALITZACIÓ DEL CEEDCV
El nostre centre ha experimentat en els darrers anys un important avanç en el camí de la internacionalització. En aquesta línia el centre ha participat en diversos programes europeus des de l'any 2008.En l'actualitat el CEEDCV està involucrat en una sèrie d'acords de col·laboració amb institucions educatives d'educació superior a Europa i fins i tot amb xarxes europees de reconegut prestigi.
La internacionalització és un factor clau per al desenvolupament de la qualitat dels centres educatius, i pot actuar com a motor de la millora de la seva eficiència i excel·lència.
El CEEDCV ha desenvolupat en els últims anys un pla estratègic d'internacionalització que tenen com a objectiu prioritari consolidar al CEEDCV com a referent de l'educació a distància a la Comunitat Valenciana, promovent la mobilitat d'entrada i eixida d'estudiants i professors europeus per millorar la qualitat de la nostra oferta formativa.
2014-2015: ICREA: ELABORACIÓ DE RECURSOS EDUCATIUS OBERTS EN FORMAT DIGITAL
En aquest projecte d'innovació es vol cobrir la necessitat d'elaborar recursos educatius actuals, digitals i interactius on el professorat puga incloure dins dels seus recursos qualsevol tipus de contingut digital de suport, bé siga en format de vídeo, presentació, mapa mental, àudio o d'imatge.
El professorat participant en el mateix, que ha estat més d'un 50% del claustre, s'ha bolcat en generar recursos educatius digitals , bé de les seues pròpies matèries o bé relacionats amb els diferents processos de gestió o d'informació del centre.
Una de les característiques més important del projecte, és que es tracta de recursos educatius oberts, és a dir, que poden disposar-se lliurement per tot el professorat que desitge utilitzar-los amb opció a modificar-los, ampliar-los o reduir-los segons les seues pròpies necessitats.
El Centre Específic d'Educació a Distància és l'únic centre públic i gratuït de la Comunitat Valenciana amb una oferta completa d'estudis a distància per a adults.
Pots seguir-nos en:
C/ Casa de la Misericòrdia, 34 46014 València
Tel. 96 120 69 92