PROGRAMA EMPRÉN
El programa Emprén, impulsat pel Ministeri d’Educació i Formació Profesional i per la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, pretén dinamitzar, en tots els centres que ofereixen Formació Professional, experiències de cultura emprenedora mitjançant la implantació d'iniciatives emprenedores en els centres educatius públics de la Generalitat Valenciana.
Els centres de Formació Professional han d'estar amb els seus valents, compartir-hi totes les aventures que vulguin emprendre, gaudir amb ells de tots els seus èxits i aprendre de tots els seus petits fracassos per ajudar-los a aixecar-se de nou i evolucionar.
Mitjançant el programa Emprén, el CEEDCV (Centre Específic d'Educació a Distància) ha creat, per als seus cicles de formació professional, l’Aula virtual Emprén, un espai on compartir recursos, coneixements, notícies i experiències que fomenten la cultura emprendedora a tota la nostra comunitat educativa. Aquest espai també pretén ser un punt de trobada de la comunitat educativa amb l’ecosistema empresarial i social de la Comunitat Valenciana, ja que, un dels objectius del programa també es crear una xarxa de col·laboració i cooperació entre centres educatius, empreses, institucions i organitzacions.
A curt termini:
- Sensibilitzar l’alumnat del centre educatiu en l’emprenedoria en general i en les seves versions social, sostenible i colaborativa. I anem més enllà, no només l’alumnat, també al professorat, incentivant les metodologies actives com l'aprenentatge per projectes o reptes.
- Consolidar les “Soft-Vocational skills” com habilitats transversals i necessàrias per potenciar l’autonomia, confianza i empleabilitat. Realitzant tallers d'interès per a tota la comunitat del CEEDCV. Com el curs soft skills i empleabilitat.
- Crear un espai-físic ( virtual en el nostre cas) que incentive la creativitat, la innovació, el treball en equip i, com a conseqüència, la innovació i l’emprenedoria. Aula virtual Emprén.
- Crear una xarxa de col·laboració, cooperació i aliances entre centres educatius, empreses, institucions i organitzacions de l’entorn compromesos amb l’emprenedoria. Necessari per a la FP DUAL.
A llarg termini:
- Generar experiències reals e inicials d’emprenedoria en l’alumnat participant.
- Organitzar i/o participar en fires d’emprenedoria de major àmbit geogràfic en col·laboració amb altres aules d’emprenedoria de l’entorn.
- Participar en convocatòries de premis comarcals, regionals o nacionals de projectes relacionats amb l’emprenedoria.
- Ampliar el ecosistema emprendedor del centre educatiu com a viver d’empreses on els projectes nascuts a l’aula d’emprenedoria pugen evolucionar.
Soft skills
Les Soft skills són les habilitats interpersonals i les habilitats socials que són fonamentals per a l'èxit en qualsevol entorn laboral. Aquestes habilitats inclouen comunicació efectiva, treball en equip, empatia, resolució de problemes i capacitat d'adaptació al canvi. Tot i que sovint són menys tangibles que les habilitats tècniques, les soft skills són igualment importants, ja que influeixen en la capacitat d'un individu per col·laborar, liderar i prosperar en un ambient de treball.
Al CEEDCV, reconeixem la importància de desenvolupar i enfortir aquestes habilitats entre els emprenedors i professionals, ja que són clau per al creixement personal i professional, així com per a l'èxit a llarg termini al món empresarial.
Per això, oferim programes de formació i recursos destinats a millorar i potenciar les soft skills de la nostra comunitat empresarial.
Informa't sobre el nostre programa de cursos i tallers per al desenvolupament de les teves habilitats.
Competència emprenedora
La competència emprenedora implica desenvolupar un enfocament vital adreçat a actuar sobre oportunitats i idees, utilitzant els coneixements específics necessaris per generar resultats de valor per a altres persones. Aporta estratègies que permeten adaptar la mirada per detectar necessitats i oportunitats; entrenar el pensament per analitzar i avaluar lentorn, i crear i replantejar idees utilitzant la imaginació, la creativitat, el pensament estratègic i la reflexió ètica, crítica i constructiva dins dels processos creatius i dinnovació; i despertar la disposició a aprendre, a arriscar ia afrontar la incertesa. Així mateix, implica prendre decisions basades en la informació i el coneixement i col·laborar de manera àgil amb altres persones, amb motivació, empatia i habilitats de comunicació i de negociació, per portar les idees plantejades a l'acció mitjançant la planificació i la gestió de projectes sostenibles de valor social, cultural i economicofinancer.
Competència idiomes
Cursos que s'emmarquen com a programa. La seva finalitat és adquirir competències de comunicació bàsica en diferents llengües. Oferim cursos de diferents llengües i en diversos nivells dins del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MCER). Permeten preparar les proves de certificació que cada any convoquen les escoles oficials d'idiomes. Es caracteritzen per una metodologia adaptada a la modalitat a distància i a l'aprenentatge de persones adultes.
Competència digital
Un marc de competència digital docent és una estructura que defineix les competències digitals que els docents han de tenir en relació amb l'ús de la tecnologia a l'aula. El marc fa possible que s'estandarditzi què vol dir ser un docent digitalment competent, quins temes ha de considerar i quins nivells d'apoderament implica.
Un marc com l'indicat hauria de ser útil per a:
- Proporcionar una referència clara i estructurada sobre les competències digitals que els docents han de posseir.
- Orientar el desenvolupament professional dels docents en identificar les àrees que necessiten enfortir-se.
- Servir com a base per avaluar i proporcionar retroalimentació sobre les competències digitals dels docents de cara a la formulació de polítiques públiques, plans educatius i activitats daprenentatge.
A través d'un marc de competència digital docent es pot donar forma al procés d'apoderament digital dels professors (sempre des de la innovació educativa), ja que el marc permet als docents estructurar i implantar pràctiques pedagògiques recolzades per les tecnologies digitals de la informació i la comunicació, d'una manera progressivament innovadora i motivadora, i que donin com a resultat l'incentiu i el desenvolupament de la participació i l'aprenentatge dels estudiants.
Formació Emprén. La coordinació Emprén del CEEDCV
La coordinació de l'Empren del CEEDCV participa en el curs de en emprenedoria impulsat per la Direcció General de Formació Professional i la Fundación Emplea per tal d' introduir i donar a conéixer la metodologia d'Aprenentatge Col·laboratiu Basat en Reptes (ABR) a través d'un procés teoric-pràctic que culmine amb l'execució d'una actuació real d'impacte en joves d'FP. aixi com construir xarxes de col·laboració entre els docents participants i, per tant, entre els seus centres formatius. Es pretén que la metodologia que es treballe i transferisca i els protocols que es generen com a resultat d'això, siguen comuns entre les persones participants.
Arranca l’Aula Empren del CEEDCV
Un espai per fomentar la cultura emprenedora al nostre centre. En el espai virtual de l'Aula Emprén podrem trobar recursos d'emprenedoria i espais de comunicació per col·laborar i compartir coneixements i experiències.
El CEEDCV acudeix a les V jornades d’emprenedoria
Al Complex Educatiu de Cheste, amb la presència de la directora general de Formació Professional en la qual d’una banda se’ns va explicar el nou recorregut de la Formació Professional destacant el valor de l’emprenedoria com a eix vertebral del canvi i d’altra banda es va posar de manifest diversos projectes realitzats pels Coordinadors Emprén de diferents centres de la Comunitat Valenciana.
Estem compromesos amb la creació d‟un entorn d‟aprenentatge col·laboratiu que va més enllà de l'aula tradicional. Per tal de fomentar aquesta col·laboració, hem creat un espai dedicat exclusivament a la interacció entre estudiants fins i tot empreses, l'Espai de Comunicació.
Aquest espai està dissenyat perquè els alumnes puguin connectar-se entre si, compartir coneixements, intercanviar experiències i recolzar-se mútuament a la seva trajectòria acadèmica i professional. Entenem que l'aprenentatge no passa només durant les classes, sinó també a través de la interacció i l'intercanvi d'idees amb altres companys.
L´Espai de Comunicació és una part essencial de la nostra missió de proporcionar una educació integral i participativa. Creiem que en facilitar aquestes trobades i col·laboracions, estem preparant els nostres estudiants no només per als seus exàmens, sinó també per a una vida professional d'èxit, basada en la cooperació i el treball en equip.
Alumnat
Al nostre espai de comunicació, mantenim a la comunitat empresarial informada sobre les darreres novetats, tendències i esdeveniments rellevants per al món empresarial.
A través d'articles, entrevistes, notícies i recursos útils, busquem crear un ambient d'intercanvi de coneixements i experiències que inspiri i motivi emprenedors i empresaris en el camí cap a l'èxit.
A més a més, promovem la visibilitat de projectes innovadors, casos d'èxit i bones pràctiques empresarials que contribueixin al creixement econòmic i al desenvolupament sostenible de la nostra regió. El nostre objectiu és construir ponts de comunicació i col·laboració que enforteixin l'ecosistema empresarial valencià i generin noves oportunitats de creixement i progrés per a tothom.
Empresa
La Formació Professional Dual (FP Dual) és un model educatiu que combina la formació teòrica a centres educatius amb la formació pràctica en empreses. Aquest sistema permet als estudiants adquirir coneixements i habilitats específiques en un entorn real de treball, millorant-ne així la preparació i l'empleabilitat. L'FP Dual es caracteritza pel seu enfocament pràctic i la col·laboració estreta entre institucions educatives i el sector empresarial.
A l'FP Dual, els estudiants alternen períodes d'aprenentatge a l'aula amb períodes de pràctica a empreses. Això proporciona una formació més completa i ajustada a les necessitats del mercat laboral. Les empreses participants es beneficien en formar futurs professionals segons els seus propis estàndards i requeriments, facilitant la integració dels estudiants al món laboral una vegada finalitzada la seva formació.
Aquest model educatiu és especialment valorat per la capacitat per reduir la desocupació juvenil, millorar la qualificació professional dels joves i adaptar l'oferta formativa a les demandes del mercat. A més, la FP Dual fomenta la col·laboració entre els diferents actors del sistema educatiu i el teixit empresarial, creant sinergies que contribueixen al desenvolupament econòmic i social.
En resum, la FP Dual és una opció educativa innovadora que combina teoria i pràctica, millorant l'ocupabilitat dels estudiants i satisfent les necessitats de les empreses.
Si estàs interessat a conèixer més sobre la FP Dual o desitges inscriure't, no dubtis a contactar-nos. Som aquí per ajudar-te i proporcionar-te tota la informació necessària.