Pots triar entre cinc cicles diferents. A continuació tens enllaçada tota la informació oficial de la Conselleria d’Educació: família professional, horari, ocupacions, mòduls, com s'accedeix, titulacions…
-Tècnic Superior en Administració i Finances
-Tècnic Superior en Comerç Internacional
-Tècnic Superior en Desenvolupament d'Aplicacions Web
-Tècnic Superior en Gestió d'Allotjaments Turístics
-Tècnic Superior en Gestió de Vendes i Espais Comercials
Si vols més informació sobre els mòduls de tots els nostres cicles, prem ací.
REQUISITS D'ACCÉS
2.1. Accés directe
2.1.1. Per a accedir als cicles formatius de grau superior de Formació Professional es requereix estar en possessió del títol de Batxiller o del títol de Tècnic de Formació Professional.
2.1.2. Sense perjudici del requisit establit en l'apartat 2.1.1, podran accedir als cicles formatius de grau superior els qui es troben en algun dels següents casos:
a) Estiguen en possessió del títol de Batxiller establit en la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'Ordenació General del Sistema Educatiu.
b) Hagen superat el segon curs de qualsevol modalitat de Batxillerat Experimental.
c) Hagen superat el curs d'orientació universitària o preuniversitària.
d) Posseïsquen el títol de Tècnic Especialista, Tècnic Superior o equivalent a efectes acadèmics.
e) Posseïsquen una titulació universitària o equivalent.
2.1.3. S'acceptarà com a títol de Batxiller al qual es refereix l'article 41.3. de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, el títol de Batxiller expedit després de cursar l'antic Batxillerat Unificat i Polivalent.
2.2.2. Quedaran exempts de realitzar la prova els qui hagueren superat la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys.
2.2.3. També podran accedir acollint-se al contingent de places oferides per prova d'accés i altres vies d'accés aquells sol·licitants que estiguen en possessió del títol de Tècnic de Formació Professional i tinguen superada la prova d'accés o opten per realitzar-la i la superen, i en aquest cas es requerirà tindre 18 anys complits l'any de realització de la prova.
REQUISITS
Pots sol·licitar la convalidació de mòduls d'FP si els tens aprovats en un altre cicle formatiu i estàs matriculat/ada en els estudis en els quals pretens aconseguir eixa convalidació.
PROCEDIMENTS
- Si la sol·licitud de convalidació és entre mòduls professionals de cicles diferents, has de presentar l'annex XV a la direcció del CEEDCV.
- Si la sol·licitud de convalidació és d'assignatures aprovades en Graus Universitaris o altres estudis, has de presentar l'annex XVII al Ministeri d'Educació (MECD).
En tots dos casos, en la sol·licitud de convalidació s'ha d'especificar la denominació dels mòduls professionals concrets per als quals es sol·licita convalidació, tal com apareix en els Reials decrets dels títols.
És imprescindible tindre aprovats els estudis que justifiquen la petició de convalidació. És a dir, haver superat una formació amb validesa acadèmica que incloga les capacitats terminals o resultats d'aprenentatge i continguts mínims dels mòduls professionals dels cicles formatius susceptibles de convalidació.
Els mòduls professionals que hagen sigut prèviament convalidats o els títols estrangers homologats no podran ser causa d'una nova convalidació amb altres mòduls professionals.
Els mòduls professionals convalidats es qualificaran amb un 5 a l'efecte de la nota mitjana.
Consulta els mòduls convalidables impartits en el CEEDCV i els d'Anglés Tècnic
PROCEDIMENT per a les convalidacions reconegudes pel MECD:
1r. Termini: del 18 de setembre al 15 d'octubre
2n. L'alumnat ha de registrar-se en la seu electrònica del Ministeri d'Educació (opció «registre de persona física»).
3r. Una vegada fet el registre, s'ha d'enviar un correu electrònic a l'adreça convalidaciones@ceedcv.es que incloga nom complet, cicle en el qual estàs matriculat/ada i DNI. I adjuntar en format pdf, degudament escanejada i compulsada, la següent documentació:
– Fotocòpia del DNI o NIE
– Original o fotocòpia compulsada dels programes de les assignatures teòriques o pràctiques dels estudis universitaris cursats, en les quals es fonamenta la sol·licitud de convalidació, segellats per la Universitat on es van realitzar.
– Fotocòpia compulsada de la certificació acadèmica dels estudis realitzats, expedida per un centre oficial, en la qual consten: els ensenyaments cursats i cadascuna de les assignatures, matèries o, en el seu cas, mòduls professionals amb indicació de la convocatòria en la qual han sigut superades i la qualificació obtinguda.
– En el cas d'un Màster, s'haurà d'incloure fotocòpia compulsada de la titulació que ha donat accés al Màster.
– Fotocòpia compulsada del Títol de Grau Universitari o Màster.
4t. Una vegada enviat el correu, es presentarà tota la documentació en paper juntament amb la sol·licitud (annex XVII) en la secretaria del centre en el termini establit.
5é. Quan el MECD resol, l'interessat/ada rep en el seu correu electrònic la resolució i ha de presentar-la en el centre educatiu.
NORMATIVA
- Ordre 79/2010, de 27 d'agost, de la Conselleria d'Educació; article 18 (DOCV 06/09/10).
- Resolució de 7 de juliol de 2016; punt vint-i-huité (DOCV 12/07/2016).
- Ordre ECD/2159/2014 de 7 novembre. Convalidacions entre mòduls professionals de formació professional del sistema educatiu espanyol (BOE 20/11/14).
RENÚNCIES
L'alumnat podrà sol·licitar la renúncia a l'avaluació i qualificació d'una o les dues convocatòries del curs acadèmic de tots o algun dels mòduls, sempre que concórrega alguna de les següents circumstàncies:
- Malaltia prolongada o accident.
- Obligacions de tipus personal o familiar apreciades per l'equip directiu, que condicionen o impedisquen la normal dedicació a l'estudi. (hauran d'entregar documentació que justifique aquesta obligació mitjançant una declaració jurada).
- Acompliment d'un lloc de treball (contracte de treball)
- Maternitat o paternitat, adopció o acolliment
- Altres circumstàncies, degudament justificades, que revisten caràcter excepcional.
- Proposta de l'equip educatiu de no presentació a la convocatòria extraordinària.
Aquestes circumstàncies permeten també renunciar a una o a les dues convocatòries del mòdul de FCT, la qual cosa implicaria la renúncia en la mateixa convocatòria a l'avaluació del mòdul de Projecte dels cicles LOE de grau superior.
Procediments i terminis
- El termini per a presentar la sol·licitud de renúncia a convocatòria quedarà obert el 8 de gener i finalitzarà en funció de la convocatòria i cicle que es curse. Els terminis apareixeran assenyalats a l'aula Moodle de la tutoria i també podrà consultar-los fent clic ACÍ.
Ací trobarà els models per a realitzar la sol·licitud: Termini anul·lació mòduls de primer: Fins a 21 de març de 2021
Termini anul·lació mòduls de segon: Fins a 12 de gener de 2021
Annex IX.- Renúncia a convocatòria.
Annex XIII.- Ajornament qualificació FCT.
ANUL·LACIONS DE MATRÍCULA
En el cas que estiga interessat a anul·lar la matrícula, recorde que el termini començarà el dia 1 de desembre i finalitzarà dos mesos abans que acabe el període lectiu dels mòduls formatius. Consultar els terminis i descarregar els annexos
Annex VII.- Anul·lació de matrícula
ANUL·LACIÓ DE MÒDULS:
En Cicles Formatius es pot anul·lar la matrícula de mòduls, en els següents terminis:
- Termini anul·lació mòduls de primer: Fins a 21 de març de 2021
- Termini anul·lació mòduls de segon: Fins a 12 de gener de 2021
per a això hauràs de seleccionar els mòduls dels quals desitges anul·lar matrícula en l'annex corresponent:
Tècnic Superior en Administració i Finances.
Tècnic Superior en Comerç Internacional.
Tècnic Superior en Desenvolupament d'Aplicacions Web.
Tècnic Superior en Gestió d'Allotjaments Turístics.
Tècnic Superior en Gestió de Vendes i Espais Comercials.
- Sobre el curs preparatori de les proves d'accés a cicles formatius que s'imparteix en el CEEDCV.
- Sobre la matrícula en les proves d'accés a cicles formatius per a realitzar-les en el CEEDCV.
- Sobre el curs preparatori de les proves d'accés a la universitat per a majors de 25 anys que s'imparteix en el CEEDCV.
- Sobre tots els cicles que s'imparteixen en la Comunitat Valenciana.
- Portal Tot FP: Què estudiar, del Ministeri d'Educació.
Si necessites aclarir dubtes o qualsevol tipus d'ajuda, pots contactar per telèfon o per correu electrònic amb el nostre servei d'informació a l'estudiant.
Per a sol·licitar la convocatòria extraordinària o de gràcia, hauràs de:
- Cal justificar adequadament la sol·licitud.
- Aportar un certificat acadèmic on conste que has superat el total de les 4 convocatòries d'un mòdul.
- També hauràs de marcar amb claredat per a quin mòdul sol·licites la convocatòria extraordinària.
- L'escrit ha d'anar dirigit a la Direcció Territorial d'Educació.
Article 17 de l'Ordre 79/2010 de 27 d'agost
Article 17. Convocatòria extraordinària o de gràcia
- D'acord amb el que s'estableix en l'article 15 del Reial decret 1538/2006, de 15 de desembre, es podrà sol·licitar una convocatòria extraordinària o de gràcia quan haja esgotat les convocatòries de què disposa, per motius de malaltia, discapacitat o uns altres que condicionen o impedisquen el desenvolupament ordinari dels estudis davant la Direcció Territorial d'Educació corresponent. La convocatòria extraordinària o de gràcia es concedirà, si escau, a títol personal i per una sola vegada per mòdul.
2. L'interessat o la interessada presentarà al costat de la sol·licitud, una certificació acadèmica que permeta comprovar que s'han esgotat les convocatòries establides sense haver superat el mòdul o mòduls. La Direcció Territorial d'Educació, previ informe, si escau, de la Inspecció Educativa, resoldrà. En la resolució favorable figurarà el centre docent en el qual l'alumne o alumna haurà de matricular-se dels mòduls pendents. La matrícula tindrà lloc almenys amb dos mesos d'antelació a la següent convocatòria ordinària o extraordinària. La direcció del centre articularà el procediment i les activitats de recuperació que considere oportunes per a orientar a l'alumnat. La resolució favorable de convocatòria extraordinària o de gràcia no donarà dret a l'anul·lació de matrícula ni a la renúncia a l'avaluació.
3. Contra les resolucions denegatòries, o en cas de silenci administratiu, que tindrà caràcter desestimatori, els interessats o interessades podran interposar recurs d'alçada davant la Direcció General competent en matèria de Formació Professional en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà al de la seua notificació o d'aquell en què es produïsquen els efectes del silenci.
Hi ha dues possibilitats:
Formació en centres de treball (FCT): el mòdul de FCT és obligat en tots els Cicles Formatius que s'ofereixen i es cursen en el CEEDCV. Els alumnes tenen accés al mòdul de FCT quan compleixen el requisit de tindre més de 850 hores aprovades o que els queden mòduls pendents de menys de 240 hores. Les pràctiques en l'empresa tenen una duració de 400 hores.
Formació professional dual: en els Cicles Formatius de Grau Superior de Comerç Internacional i Gestió d'Allotjaments Turístics s'ofereixen en la modalitat FP Dual. Aquesta modalitat d'alternança entre la formació en el propi centre educatiu i una empresa es duu a terme mitjançant la signatura d'un conveni entre la Conselleria d'Educació i la pròpia empresa. L'alumnat està durant més temps formant-se en l'empresa.