PRI6. Eixida amb bici per el terme

Vila-real, dijous 16 de juny de 2022

L'alumnat de PRI6 ha realitzat la tradicional eixida en bici que cada any des de l'àrea d'educació física s'organitza, sempre amb la col·laboració dels i les tutores. Durant les últimes setmanes i a l'àrea d'educació física s'ha realitzat una unitat didàctica referent a l'ús de la bicicleta i a l'Educació Vial. Com activitat final de la unitat i contant amb la imprescindible col·laboració de la Policia Local i de Protecció Civil Vila-real, hem realitzat una eixida en bici pel terme del poble.

Cap a les 9.15h hem eixit des del centre pel carrer Enric Valor per incorporar-nos a l'Av. Castelló fins la rotonda de "La papallona" i per el carrer Riu buscar el camí vell de Vila-real a Onda. Hem seguit per ell, creuant el camí Ermita per desviar-nos pel camí Molí Paquero i tornant al camí d'Onda creuant el pont de l'autopista. Després de passar per davant "La Florida" ens hem desviat per arribar a la Llum de Tol, on hem fet una paradeta per explicar que era una de les primeres centrals hidroelèctriques del poble i que encara està en funcionament. Hem tingut la sort de coincidir amb un dels descendents de Pasqual Amiguet Miró "Tol", que a finals del segle XIX  la va posar en funcionament i que ens ha explicat més coses de la seua història que desconeixíem, fins i tot ens ha convidat en futures edicions a visitar "El masset de Tol", junt a la central i que té un xicotet museu al seu interior.

Després de pujar l'empinada rampa, hem tornat desfent camí fins el termet per esmorzar, agarrar forces, fer-nos la tradicional foto a les escales de l'ermita , i pel camí Ermita i la Senda dels Atrevits per tornar al col·legi. Uns 15 km d'entretinguda ruta acompanyats dels i les companyes d'escola.

En aquesta edició, l'esmorzar a l'ermita l'hem acurtat per evitar les hores de més calor en la situació d'onada de calor en la que ens trobem, i abans de les 12h ja hem arribat a l'escola.

Des del centre agraïm la col·laboració de la Policia Local, que amb un vehicle tot terreny ha acompanyat durant tot el camí, donant seguretat a l'activitat, i Protecció Civil Vila-real que a més de donar suport sanitari en casa d'algun incident, també ha fet de "cotxe granera" per si sorgia algun imprevist al camí. Cal mencionar que tota la ruta ha transcorregut sense cap tipus d'incident de gravetat, un parell de falta de força per seguir pedalejant, casi tots i totes han aguantat perfectament la ruta.

Sense la participació del suport rebut per Policia, Protecció Civil i Creu Roja, no s'hauria pogut realitzar aquesta activitat que de curs en curs anem repetint, intentant que el nostre alumnat, a més de fer activitat física saludable, treballe continguts de l'educació vial.

Us deixem unes fotos de l'activitat