La tectònica de plaques és una teoria que explica la estructura i el moviment de la litosfera terreste, la capa més externa del nostre planeta.
L’alumnat de 3r ESO A i 1r de Batxillerat de l’assignatura de Biologia, Geologia i Ciències Ambientals ha realitzat un projecte de la Tectònica de Plaques a través de la construcció i estudi d’unes maquetes que expliquen i simulen els mecanismes de la Tèctònica i gràcies a la qual entenem avui en dia la dinàmica geològica del nostre planeta. És un projecte internivell perquè s’estudien els mateixos sabers bàsics des d’un nivell de complexitat diferent.
Les maquetes estan vinculades entre elles i simbolitzen diferents aspectes al voltant d’esta teoria, des del seu motor que compren les corrents de convecció del mantell, passant pel mapa mundial de la distribució de les plaques litosfèriques, així com les dorsals i foses de subducció que defineixen el seu moviment. Finalment, s’han representat els diferents efectes geomorfològics que es manifesten en la superfície terrestre com són els volcans, plecs i falles normals i inverses.
Text: Mercedes Boix
