Ponència de Genètica: “CRISPR-cas i l’edició gènica”.

Ponència de Genètica: “CRISPR-cas i l’edició gènica”.

El professor Luis F. Pascual Calaforra, del Departament de Genètica de la Universitat de València ha estat en l’IES Serpis en homenatge a la setmana de la Ciència. La ponència ha estat dirigida als alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de Biologia. Una temàtica de molta actualitat i gran transcendència per a la Biologia.

La tècnica CRISPR-cas i l’edició gènica de precisió ha fet possible la modificació directa de gens diana in vivo aprofitant la maquinària de reparació de l’ADN cel·lular. Amb la tecnologia CRISPR-cas s’inaugura una nova era de l’enginyeria genètica on es pot editar, corregir i alterar el genoma de qualsevol cèl·lula d’una forma fàcil, ràpida i altament precisa.

“El progrés en Ciència depén de noves tècniques, nous descobriments i noves idees, probablement en aquest ordre” Sydney Brenner (1927-2019)