Exposició Setmana de la Ciència “ Una Visita al genoma”

Saps què és  un gen? Quants creus que tenim? Saps per què hi ha persones intolerants a la lactosa? O amb el cor a la dreta?

Què és el daltonisme i per què afecta majoritàriament als homes?

Saps per què els gats tricolors són femelles?

Què són els oncogens i els gens supressors de tumors?

Com funciona l’herència dels grups sanguinis del sistema ABO?

I saps que, en determinades situacions, dues persones de sang O poden tindre fills de tipus A o B?

Per què pensem que hi havia neandertals pel-rojos? P per què és tan importat la microbiota?

A l’exposició “Una visita al genoma”, volem donar resposta a aquestes i altres preguntes sobre l’herència. A partir de gens i cromosomes et presentem molts conceptes bàsics de genètica així com algunes curiositats Hi ha molt que llegir, hi ha molt que aprendre. Inicia, ara el camí.

Amb motiu de la Setmana de la Ciència compresa entre el 7 i el 20 de novembre hem portat al centre “Una visita un genoma”. L’exposició consta de 30 panells,no és una exposició a l’ús. És fruit d’un projecte ApS (Aprenentatge i Servei) dut a terme per el col·lectiu GEMEG (grup per a l’elaboració de materials educatius de genètica amb motiu dels 50 anys d’estudis de Biologia en la Universitat de València. L’exposició té com objectiu convertir-se amb una eina de treball per als estudiants de ciències, especialment de 1r i 2n curs de batxillerat a la vegada que de divulgació científica en general. L’exposició també es pot complementar amb una proposta didàctica de visita activa, orientada a estudiants de 3r i 4t d’ESO i consisteix en resoldre preguntes relacionades amb l’estructura del genoma humà i conceptes genètics.