En el present curs, l’alumnat del CFGM d’Atenció a Persones en Situació de Dependència i usuaris i usuàries d’AMADEM, ONG per la Salut Mental de la Marina Alta, han compartit dues activitats que han contribuït a crear espais de convivència i coneixement mutu. Des del nostre centre educatiu creem imprescindible la col·laboració amb les entitats i empreses que formen part de l’entorn professional del nostre cicle.
La primera activitat, realitzada en abril, va consistir en el visionat del documental “Cerca de la salut mental”. Aquest documental ens va permetre conèixer amb més detall AMADEM. A més vingueren usuaris, usuàries i professionals de l’associació al nostre centre amb els que vam poder xerrar. Tinguérem l’oportunitat de que les persones protagonistes ens contaren, en primera persona, la seua experiència personal relacionada amb la salut mental i amb AMADEM. Aquesta activitat va suposar un primer contacte.
Per altra banda, el passat dimecres 29 de maig, coincidint amb la proximitat de la celebració del Dia de l’Orgull Boig i per segon any consecutiu, realitzàrem una intervenció plàstica de forma conjunta, en la Plaça dels Portxens de Pedreguer, que podeu visitar fins el pròxim diumenge 2 de juny.
Les persones som éssers socials i per tant necessitem dels altres per a poder viure. I aquest suport és especialment important en les persones amb problemes de salut mental.
En ocasions, els medicaments, i en concret els psicofàrmacs, són imprescindibles per a mantenir una bona salut mental, però també ho són, fins i tot més, altres tractaments i suports que no són prou valorats.
Així doncs, hem realitzat una instal·lació sensibilitzadora en la qual parlem de la importància d’activitats complementàries als medicaments en pro d’una millora en la salut mental.
Els promotors del Dia de l’Orgull Boig, entre altres coses, busquen “modificar la percepció que té la societat dels problemes de salut mental, acabar amb l’estigma, els prejudicis i la discriminació i dignificar la bogeria com a pas previ per a reivindicar un canvi en la forma en què s’afronta la salut mental a Espanya”.
Isabel Soler Tarradellas Marina Falgàs Morell
Arterapeuta Amadem Professora IES Pedreguer