Dia del llibre: Alícia a la biblioteca de les meravelles

Hem celebrat el dia del llibre del curs acadèmic 2022/2023, amb la representació ideada pel departament de castellà de l'IES Pare Arques de Cocentaina que ha tingut com a finalitat principal incitar a l'alumnat a la lectura i a visitar la biblioteca del nostre centre mitjançant l'escenificació del conte popular Alícia al país de les meravelles.
Alícia s'adorm mentre la seua germana li llig un llibre (l'avorriment llegint no té cabuda) i en el seu somni perseguia un conill que arribava tard a una cita (la de llegir fins a embogir després de berenar). Les flors del jardí la inciten a endinsar-se en un cau, on si mossega un dolç creix excessivament (llegir ens enriqueix) i si beu un beuratge disminueix la seua alçada (no llegir no ajuda a créixer intel·lectualment). El barreter boig, gran lector, l'ajuda a eixir del cau amb una clau màgica (la que condueix i obri la biblioteca). Abans d'arribar és represa per la reina roja de cors per no ser una bona lectora, però ella segueix les petjades del conill blanc, que la condueixen finalment al país de les meravelles: un berenar especial on l'objectiu de la reunió és la lectura. En despertar, s'adona del meravellós que és llegir i acaba demanant-li a la seua germana que cada vesprada li llija un llibre.
En acabar l'espectacular representació per part dels i les deïdores, es va fer una enquesta al nostre nombrós públic, indagant en qüestions com a quin tipus de llibres llegien o quina era la seua obra favorita.
Finalment inaugurarem un armari per a l'INTERCANVI DE LLIBRES, situat en l'entrada del nostre pavelló, en el qual, si es desitja, es pot depositar un llibre de la nostra casa que no llegirem ja, i al seu torn prendre un altre que no coneguem.