FORMACIÓ PROFESSIONAL

En el nostre centre comptem amb els següents estudis:

•NOU CICLE:  Formació Professional Bàsica en industria alimentària

Cicle de Grau Mitjà de Manteniment electromecànic. ⇒ Distribució horària

Cicle de Grau Superior de Mecatrònica. ⇒ Distribució horària

Important: més del 90% dels alumnes que acaben els nostres cicles troben treball amb facilitat, a causa de l'àmplia demanda laboral a la zona que ens envolta.

En la actualitat hi ha subvencions per fomentar l'accés de les alumnes als cicles de Formació Professional, segons RESOLUCIÓ de 25 d'octubre de 2017, de la Conselleria de Educació, Investigació, Cultura I Esport.

Coneix els nostres cicles

Visita a l’EDAR

31 d'octubre de 2023

Aquest matí l’alumnat de FPB d’Indústries alimentàries han visitat l’EDAR d’Alcoi per conéixer el procés de depuració de les aigües residuals de la població i les indústries. Han après l’important paper que té la instal·lació per reduir la contaminació de l’aigua i fer un bon aprofitament dels residus, fonamental per fer un ús més sostenible dels recursos hídrics.

LLIURAMENT D’ORLES DE 4T D’ESO I DEL CICLE MITJÀ DE MANTENIMENT ELECTROMECÀNIC

17 de juny de 2023

El divendres 16 de juny, mares, pares, familiars, professorat i amics ompliren les pistes del nostre centre per acompanyar a l’alumnat de 4t d’ESO i del Cicle Mitjà de Manteniment Electromecànic en un moment molt especial: el dia que celebrem que han completat els seus estudis i inicien una nova etapa en la seua vida. Per això des de l’IES …

Llegir més / Leer mas.

Cerimònia de lliurament d’orles de 2n de BAT i del Cicle Formatiu de Grau Superior de Mecatrònica industrial

11 de juny de 2023

El divendres 9 de juny vam dur a terme l’acte de lliurament d’Orles. Una cerimònia molt emotiva, ja que marca el final d’una etapa important en la vida del nostre alumnat i l’inici d’una nova, amb nous reptes i oportunitats per continuar avançant. Enguany, per primera vegada, han participat els alumnes del Grau Superior, que també han celebrat en aquest …

Llegir més / Leer mas.

PROJECTES DEL CFGM DE MANTENIMENT ELECTROMECÀNIC

26 de maig de 2023

Els alumnes de 1r curs de grau mitjà d’electromecànica de l’IES Pare Arques, al mòdul de tècniques de fabricació, aprenen a utilitzar la fresadora.Aprofitant el desenvolupament d’un projecte, que consisteix en la fabricació d’un caragol de banc en miniatura, l’alumnat troba la motivació i entén la necessitat d’adquirir les habilitats per al bon ús d’aquest tipus de maquinària.

Projecte Gira-Sol

26 de maig de 2023

Petit vídeo explicatiu del Projecte Gira-Sol: una interessant proposta didàctica del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment Electromecànic en el qual el seu alumnat han dissenyat i construït una plataforma giratòria per millorar la rendibilitat de les plaques solars, aconseguint així aprendre diferents tècniques i procediments d’una manera pràctica i creativa.

ADMISSIÓ ALS CICLES FORMATIUS (del 22 de maig al 30 de maig)

23 de maig de 2023

Obert el termini d’admissió a Cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior. Fent clic al següent enllaç podeu trobar la pàgina de Conselleria on fer la matriculació telemàtica .

Cicles Formatius visita Radio Cocentaina

3 de maig de 2023

Quatre professors de cicles formatius van anar a Ràdio Cocentaina, en representació del departament a parlar sobre els cicles que tenim a l’IES Pare Arques.Al programa es va parlar sobre les especialitats que tenim, la metodologia de treball i la important sortida laboral que tenen els cicles que impartim al nostre centre. Ací tens l’enllaç a l’àudio per a poder …

Llegir més / Leer mas.

VISITA A LA FÀBRICA P&G DE XIXONA

3 d'abril de 2023

Els alumnes del grau superior de mecatrònica industrial han fet una visita a l’empresa P&G (Procter & Gamble) a la seu ubicada a Xixona.P&G és una multinacional dedicada a productes d’higiene com ara els bolquers, marca Dodot en la que s’utilitza maquinària d’última generació amb controls completament automatitzats i en la que disposen d’un magatzem totalment robotitzat.Els alumnes van poder …

Llegir més / Leer mas.

2GFM: Instal·lacions elèctriques

30 de març de 2023

Els alumnes de 2n Curs de Grau mitjà treballen també la part elèctrica aprenent a fer instal·lacions complexes, cablejar motors i automatitzar el seu funcionament. Tot enfocat a desenvolupar una professió amb molt de futur.

Mones de Pasqua

30 de març de 2023

L’alumnat d’FP Bàsica, ajudat pel seu professorat ha cuinat unes delicioses mones de Pasqua, seguint la recepta tradicional.