2n DE BATXILLERAT ACUDEIX A LA REPRESENTACIÓ DE “Historia de una escalera”

L’alumnat de 2n de Batxillerat de l’IES Pare Arques de Cocentaina va assistir aquest passat 2 de febrer a la representació de Historia de una escalera. La companyia Micomicona va ser l’encarregada d’escenificar en el Teatre Aula del Mediterrani d’Alacant, la famosa obra d’Antonio Buero Vallejo.

Durant els noranta minuts d’escenificació, els assistents van poder comprovar els secrets d’una obra ambientada en diferents moments del segle XX: 1919, 1929 i 1949. Personatges com Fernando, Elvira, Carmina o Urbano, van recordar al públic que l’esperança per enamorar-se o per millorar en l’àmbit laboral seguien presents, malgrat l’ambient hostil d’una època marcada per la fam i la guerra.

PROJECTE GUARDABOSC

Professorat de l’IES Pare Arques participant al Projecte Guardabosc.

L’IES Pare Arques ha estat seleccionat per participar en el Projecte Guardabosc de la Conselleria d’Educació: una iniciativa d’educació ambiental dissenyada per a sensibilitzar als estudiants sobre el medi ambient, i per ajudar a previndre els incendis forestals. Està organitzat per la direcció general d’Innovació Educativa i Ordenació i s’implementarà com a projecte pilot en 40 escoles i instituts durant el curs actual. L’objectiu és impulsar aquest tipus d’educació ambiental en els centres educatius. Per a aconseguir això, es durà a terme una formació per als 191 docents participants del projecte, així com una serie d’activitats per a l’alumnat, tant a les nostres aules, com l’entorn natural més proper. Des del nostre centre estem molt il·lusionats en participar en aquesta iniciativa.

.

PROVES NIVELL BÀSIC ANGLÈS I FRANCÈS

CONVOCATÒRIA 2022/2023

LES SOL·LICITUDS ES TROBEN EN CONSERGERIA

PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS: EN SECRETARIA

DEL 13 DE FEBRER 2023 FINS AL 21 DE FEBRER 2023

ANGLÈS DIMARTS 21 de MARÇ/ 2023 A LES 11:00 HORES

FRANCÈS:DIMECRES 22 de MARÇ/ 2023 A LES 11:00 HORES

REQUISITS:

  • SER ALUMNE/A DE L’IES PARE ARQUES.
  • TINDRE ALMENYS 16 ANYS O COMPLIR-LOS DURANT EL 2023.

Xarrades de seguritat vial

Encetem l’any 2023 amb noves activitats, com les xarrades sobre educació viària per alumnat de 4t d’ESO, a càrrec de Vicente Pérez, de l’associació DIA, de víctimes d’accidents de tràfic. Una de les millors formes de previndre els accidents de tràfic és conscienciar als futurs conductors de la importància de respectar les normes de tràfic, i també recordar que utilitzar correctament el casc o el cinturó de seguretat, els pot protegir en cas de sinistre. Tot l’alumnat va escoltar amb molta atenció les explicacions i les experiències de Vicente Pérez.

Excursions per la Serra de Mariola

El nostre alumnat de tots els nivells ha participat en les excursions a la Serra de Mariola que organitza el departament d’Educació Física. A més de practicar senderisme, han pogut conéixer el nostre ecosistema mediterrani i visitar llocs com la font de les Huit Piletes, es Castell o el cim del Montcabrer.

XARRADAPS de la Universitat de València a l’IES Pare Arques.

El programa XARRADAPS de la Universitat de València, vol apropar la ciència, especialment la biologia, als instituts de secundària i també conscienciar sobre els problemes actuals del nostre medi ambient. L’equip està format per alumnat del grau i del màster de Biologia que visita centres educatius per dur a terme xarrades divulgatives sobre temes biològics i transversals. Hui hem tingut …

Llegir més / Leer mas.

Concurs del Dia Mundial sense alcohol de la Fundació AEPA

La Fundació per a l‘Anàlisi, Estudi i Prevenció de les Addiccions, AEPA, és una Fundació de la Comunitat Valenciana de caràcter preventiu, assistencial, esportiu, cultural, científica i sense ànim de lucre, sota la tutela de la Generalitat Valenciana, que ha guardonat a les nostres alumnes de 3r d’ESO Nissma El Omari, Clàudia Casasempere i Amina El Farkat amb el segon …

Llegir més / Leer mas.

3r D’ESO ASSISTEIX A LA REPRESENTACIÓ TEATRAL DEL QUIXOT DE LA MANXA

Excursió a Alacant El passat 16 de novembre, l’alumnat de 3r d’ESO va acudir fins a Alacant per a gaudir de la representació teatral del Quixot de la Manxa. L’escenificació va tenir lloc en el Teatre Aula del Mediterrani i va ser a càrrec de la companyia MicomiconaEn total, cinquanta alumnes de l’IES Pare Arques van conèixer de primera mà …

Llegir més / Leer mas.