El 22 de març passat tingué lloc la tercera edició de la carrera solidària del nostre IES. Resultà un èxit en participació entre alumnat i professorat del propi centre, a més de comptar amb la participació d’alumnat d de tots els col·legis d’Educació Infanti li Primària de Massamagrell i de Massalfassar. Els diners recaptats amb les inscripcions han estat destinats a tres ONG.
La poetessa nicaragüenca Giocanda Belli afirmà que la solidaritat és la tendresa dels pobles. I del que no hi ha dubte és que l’IES Massamagrell s’ha implicat a fons en aquesta prova esportiva que recapta fons per tres ONG d’acció social. La primera és Cazarettos, una entitat que mitjançant les cadires de muntanya Joelette i la barra direccional realitza esport adaptat i rutes senderistes per a persones amb mobilitat reduïda; es dedica en major mesura a les que les persones amb diversitat funcional accedesquen al medi natural i participen en l’esport inclusiu. La segona és Una mar sense barreres, per a la pràctica dels esports nàutics per a les persones amb diversitat funcional. I la tercera és el CSA “El manyà”, de Massamagrell, que organitza accions solidàries com recollides d’aliments i joguets per col·lectius i famílies vulnerables.
L’alumnat participant procedia tant del propi IES Massamagrell com de tots els CEIPs adcrits, que són els de la localitat junt amb el de Massalfassar. A més, comptà amb uns espectadors de luxe com a convidats especials, com foren les persones usuàries del centre de dia i la residència municipal de persones majors “Reina Sofia”. D’aquesta manera es fomenta la convivència intergeneracional i el respecte i la cura per totes les persones, amb independència de la seua edat o situació.
Es tracta d’una cursa solidària i no competitiva, on cada participant efectua una donació mínima d’un euro per cada volta que li fa al circuit, una suma que es destina a causes solidàries. El circuit circular té un quilòmetre de distància, està establert al voltant del centre i cada corredor o corredora pot fer tantes voltes com desitge. També existeix la possibilitat de fer una volta “zero” i sense participar en la directament en la cursa realitzar una aportació o fins i tot col·laborar amb l’adquisició de la samarreta de l’esdeveniment.
Davant el gran nombre de participants, l’exidia es repartí de la següent manera: a les 10:30, l’alumnat dels centres de Primària i els i les participants del centre de persones majors (recordem que la volta es podia fer corrents o caminant). A les 11:15 l’alumnat de 1r i 2n d’ESO. A les 12:30 l’alumnat de 3r i 4t d’ESo, Batxillerat i Ciles Formatius. Finalment, a les 13 hores s’efectuà la “volta neta”, per deixar en les millors condicions tot el recorregut i col·laborar en la sostenibilitat de l’acte.