11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

L’11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, proclamat per l’ONU l’any 2015. L’objectiu és aconseguir una major participació de les dones i les xiquetes en el món de la ciència i la tecnologia, per a poder trencar amb la bretxa de gènere.

La bretxa de gènere als sectors de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) persisteix des de fa anys en tot el món. A pesar que la participació de les dones en les carreres de grau superior ha augmentat enormement, aquestes encara es troben insuficientment representades en aquests camps.

La ciència i la igualtat de gènere són vitals per a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), inclosos en l’Agenda 2030. L’objectiu 5 és “Aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones i les xiquetes”. Als últims 15 anys, la comunitat internacional ha fet un gran esforç inspirant i promovent la participació de les dones i les xiquetes en la ciència. No obstant això, elles es continuen trobant amb barreres que els impedeixen participar plenament en aquesta disciplina.

L’alumnat de PR4 ha treballat aquest tema i l’ha plasmat en diferents cartells per a publicitar aquest dia.