Aneu a la barra d'eines

Alaquàs, Ciutat educadora 2021

Alaquàs, Ciutat Educadora

El dia 30 de novembre a 18.30h se celebra Alaquàs ciutat educadora en l’Auditori. Estan convidades a l’acte totes les persones, col·lectius, entitats, institucions, associacions, departaments municipals… que formen part de l’educació a Alaquàs baix el lema La ciutat educadora no deixa a ningú arrere.

Art i literatura contra la violència de gènere

Concurs Punts de lectura

L’art i la literatura han sigut els protagonistes del primer concurs de marcapàgines organitzat per la biblioteca de l’IES Clara Campoamor d’Alaquàs amb motiu del 25N, dia internacional de l’eliminació de la violència contra les dones.

Un total de 34 obres van participar en aquesta primera edició del concurs, impulsat des de la biblioteca dins del programa de dinamització lectora. El jurat encarregat de triar els guanyadors ha estat format per professorat, personal d’administració i serveis i delegats i delegades de tots els nivells.

Les guardonades amb el primer premi han sigut Lucía Chin Li, en la modalitat de batxillerat i cicles, i Sara Segarra, en la modalitat d’ESO.

Donada la gran qualitat de les obres presentades, es va decidir atorgar mencions especials a quatre treballs més dins de cada categoria. Aquestes obres, junt amb les guanyadores, s’editaran i es convertiran en els punts de llibre oficials de la biblioteca del centre.

25N. Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. 2021

El nostre centre s’ha sumat enguany al projecte El batec de les papallones, un projecte social i educatiu que es podria resumir dient que amb la nostra actitud, amb xicotetes accions, podem arribar a aconseguir un món igualitari sense violències de gènere. Està a les nostres mans contribuir al canvi. Amb aquesta idea principal hem treballat amb tot l’alumnat de l’ESO i Batxillerat perquè sabem que és educant els futurs i futures ciutadans i ciutadanes com podrem acabar amb aquesta xacra social: El batec de les papallones depén de la nostra actitud.
L’acte d’homenatge ha sigut la culminació d’una setmana plena de treball i conscienciació, amb la lectura de poemes de Gioconda Belli i Gabriela Mistral llegits per Vanesa Moldovan i Nerea González acompanyades al piano per Jesús Cano de 2n Batx. També s’ha fet entrega dels premis del concurs de Marcapàgines a Sara Segarra de 4t d’ESO i Lucía Chin Li de 2n Batx. Humanístic, a més d’algunes mencions honorífiques per la gran qualitat dels treballs presentats.

COP 26

Què és la COP? La COP és una conferència anual on es discuteixen els problemes que genera el canvi climàtic i s’intenta arribar a acords que solucionen els problemes que influeixen en el nostre planeta.

En aquesta conferència han participat més de 130 caps d’Estat, presidents de govern i experts de tot el món. Enguany s’han reunit de l’1 al 12 de novembre sumant ja la vint-i-sisena convocatòria. La seua finalitat ha consistit a consolidar diverses conclusions finals que ens allunyen de la quantitat excessiva de combustibles fòssils aconseguint així evitar els efectes irreversibles del canvi climàtic.

Les propostes tractades en la conferència han sigut les següents:

Llegiu més

Concurs de Punt de Llibre Biblioteca Clara Campoamor

La Biblioteca de l’IES Clara Campoamor se suma a les activitats de commemoració del Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones amb el I Concurs de Punt de Llibre Biblioteca IES Clara Campoamor.

Aquesta activitat té com a objectiu que tot l’alumnat del centre dissenye Punt de Llibre amb el tema de la lluita contra la violència de gènere.

consurs_marcapagines21

La biblioteca del Clara Campoamor a la Plaça del Llibre

El passat dijous 28 d’octubre l’IES Clara Campoamor d’Alaquàs va participar en la Plaça del Llibre de l’Ajuntament de València dins de la formació del CEFIRE: Propostes per al foment de la lectura en Secundària. 

Santa Domínguez va centrar la seua intervenció d’experiències lectores en la creació del fons de la biblioteca escolar. Després de fer una breu introducció sobre el funcionament d’una biblioteca escolar i les activitats que realitzem al llarg del curs, vam explicar com fem la selecció del fons per a tenir una col·lecció integrada en el currículum adaptada als interessos de la comunitat educativa, especialment de l’alumnat. L’últim apartat de la ponència es va dedicar a explicar el programa de dinamització de les biblioteques i foment lector que desenvolupem en el Clara Campoamor.

Aquesta és una de les activitats de formació que realitza la biblioteca escolar per als docents i públic en general; per a l’alumnat, este mes comença la formació de l’usuari en el mateix centre.

Carta a la comunitat educativa sobre les eleccions a Consell Escolar 2021

El pròxim 18 de novembre se celebren les eleccions a consells escolars en els centres educatius. Famílies, alumnat i personal dels centres docents estan convocats a votar per a triar les persones que representaran la veu de la comunitat educativa en aquest òrgan de govern.

Com sabeu, els consells escolars participen en les decisions i projectes més transcendentals que afecten la comunitat educativa, com per exemple: la Comissió de selecció del director/a; el Pla específic d’organització de la jornada escolar; el Pla d’actuacions per a la millora; el Programa plurilingüe i intercultural; el Pla de convivència; el Pla educatiu del menjador escolar; etc. Per això, aquest procés electoral representa un repte i una oportunitat per contribuir a la millora de la qualitat de l’educació.

Ara és el moment en què podem decidir i dissenyar escenaris igualitaris i plens d’oportunitats per a l’alumnat. Aquesta participació, a més, ha de ser una decisió responsable i compromesa per part de tots els membres de la comunitat educativa perquè és així com es garanteix un centre educatiu democràtic, solidari i plural.

Aprofite aquesta ocasió per agrair, anticipadament, tots els sectors de la comunitat educativa la seua implicació en aquest procés electoral. Amb el teu vot, el teu centre millora.

Reis Gallego Perales
Directora general d’Innovació Educativa i Ordenació

València, 4 de novembre de 2021

Projecte ApS. Cooperativa Persones de Confiança (21-22)

Nou curs i nous reptes dins de  PR4 (Programa de Reforç de 4t d’ESO). Aquest programa té com a finalitat facilitar l’èxit escolar.

El programa està organitzat per àmbits, integrant els continguts bàsics i les competències clau per a aconseguir els objectius generals de l’etapa.

L’alumnat treballa per projectes interdisciplinaris com és el projecte ApS Cooperativa “Persones de Confiança”, que fa dotze anys que es realitza al centre.

El projecte ApS: Cooperativa “Persones de Confiança” és una proposta educativa que combina processos d’Aprenentatge i de Servei a la Comunitat en un sol projecte molt articulat, en el qual els i les participants s’impliquen en necessitats reals de l’entorn amb la finalitat de millorar-lo.

L’alumnat treballa de forma activa i dinàmica sobre necessitats reals de l’entorn aportant solucions pròpies basades en el treball col·laboratiu i cooperatiu en accions útils per a la comunitat.

Les actuacions de la cooperativa es plasmen en diferents accions, sense ànim de lucre, com són:

  • D’una banda, la venda de productes realitzats pels mateixos alumnes i la compravenda de productes manufacturats. Els beneficis aniran destinats a un projecte solidari.
  • D’altra banda, fer un servei a la comunitat. En aquest moment estem pendents de diverses opcions de serveis per a realitzar com, per exemple, col·laborar amb l’equip de mediació del centre.

La cooperativa inicia la producció!