1r ESO viatja a la Prehistòria

L’alumnat de 1r ESO, dins l’àmbit sociolingüístic, s’ha convertit en diferents clans prehistòrics i, a més d’estudiar l’edat Paleolítica, l’edat Neolítica i l’edat dels Metalls, ha fet les seues pintures rupestres i ha descobert la ceràmica, entre altres coses. El seu viatge per la Prehistòria ha conclós amb el descobriment de l’escriptura cuneiforme.

 

Llegiu més1r ESO viatja a la Prehistòria

Projecte ApS: Cooperativa “Persones de Confiança” 20-21

Aquest curs posem en marxa la 11a edició del projecte educatiu: “Empresa i iniciativa emprenedora” amb la Cooperativa “Persones de Confiança” que utilitza la metodologia ApS, una proposta educativa que combina processos d’Aprenentatge i de Servei a la Comunitat en un sol projecte molt articulat, on els i les participants s’impliquen en necessitats reals de l’entorn amb la finalitat de millorar-lo.

L’alumnat de PR4 treballa de forma activa i dinàmica sobre necessitats reals de l’entorn aportant solucions pròpies basades en el treball col·laboratiu i cooperatiu en accions útils per a la comunitat.

Actualment estem treballant en la realització de productes fets per nosaltres com: clauers, polseres, arracades, marcadors de lectura, etc.

Llegiu mésProjecte ApS: Cooperativa “Persones de Confiança” 20-21

Xat amb astrònomes

Amb motiu de la commemoració del dia internacional de la dona i la xiqueta en la ciència, el 18 de febrer, l’alumnat de 1r de l’ESO de l’àmbit cientificomatemàtic ha participat en un xat amb dones astrònomes de diferents centres d’investigació organitzat per la Societat Espanyola d’Astronomia (SEA).

A través d’aquest xat, el nostre alumnat, ha conegut el seu treball, els seus camps d’estudi, investigacions realitzades, estudis que han cursat per a arribar on estan així com els premis rebuts pels seus treballs.
La SEA organitza aquesta i altres activitats per a reduir la bretxa de gènere en l’àmbit científic i divulgar la seua tasca.

11 de febrer: Dia Internacional de la dona i la xiqueta en la ciència 2021

Dia Internacional de la dona i la xiqueta en la ciènciaL’11 de febrer, commemorem el Dia Internacional de la dona i la xiqueta en la ciència, per a reconéixer el rol crític que juguen les dones i les xiquetes en la ciència i la tecnologia.

La igualtat entre homes i dones és una prioritat global de la UNESCO, i el suport a les joves, la seua educació i la seua plena capacitat per a fer sentir les seues idees són els motors del desenvolupament i la pau.

L’alumnat de 4t d’ESO i 1r Batxillerat de Cultura Científica del nostre centre ha recopilat informació, en un vídeo, de dones científiques amb la finalitat de donar-li valor a les dones i xiquetes científiques. Aquest treball és important perquè les dones han sigut infravalorades en l’àmbit científic durant segles.

Entre les científiques treballades estan: Rosalind Franklin, Margarita Fountain, Margarita del Val, María Blasco, Alice Millar, María Telkes, Ada Lovelace, Lynn Margulis, Inge Lehmann, etc..
Vegeu aquest vídeo sobre èxits de dones científiques realitzat pel nostre alumnat de Cultura Científica de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat:

Agenda 2030: Projecte ABP “Esmorzar saludable”

Durant el curs 2017-2018 es va realitzar en l’IES Clara Campoamor d’Alaquàs (València) el projecte ABP: “Esmorzar saludable” i que estava inclòs dins del Projecte “ErasAgenda 2030: Projecte ABP "Esmorzar saludable"mus +: Agenda 2030: That’s our challenge!” en el qual es desenvolupava l’objectiu 3 (alimentació i vida saludable). L’alumnat implicat en aquest projecte cursava 1r i 2n curs d’Educació Secundària Obligatòria i es va desenvolupar dins de l’assignatura de Cultura Científica de 4t ESO, coordinat per les professores de Biologia Raquel Domingo i Pepa López.

El nostre objectiu va ser inculcar uns hàbits de vida saludable, a través d’un esmorzar sa, utilitzant l’aprenentatge basat en projectes.

El projecte va ser presentat, en format de ponència, a l’II Congrés Internacional STEM de la Comunitat Valenciana: “STEM per a la ciutadania” el 9 i 10 de novembre de 2018 (curs 2018-2019).

Llegiu mésAgenda 2030: Projecte ABP “Esmorzar saludable”