PRI1/2. La taronja

Vila-real, 8 de febrer 2024

El primer cicle d'Educació Primària, 1r i 2n, dins del projecte "Vila-real, el nostre poble" estem estudiant la taronja

Per aquest motiu, dimecres PRI2 i dijous PRI1, hem realitzat una eixida on hem visitat la casa de l'assut des d'on hem observat "Els Matxos" del riu Millars, l'aigua del qual rega els horts del terme i l'entrada d'aquesta a la sèquia mitjançant la gola.

A continuació, hem visitat un hort on hem vist com els collidors agarraven les taronges i les posaven al camió que les porta al magatzem.

Seguidament, ens hem dirigit a la Cooperativa Citrias on hem pogut vore el procés pel que passa una taronja abans d'arribar als mercats. Allí hem vist com les baixaven amb els "bouets" fins a les grans càmeres frigorífiques, com les rentaven, triaven, assecaven i encaixaven.

També hem visitat la bassa de reg de Carinyena on ens han explicat el seu funcionament i finalment, ens hem dirigit a La Ermita on hem vist diferents tipus de plantes i arbres i, per suposat, ens hem divertit un ratet jugant al parc.

Agrair al Sindicat de Regs i a la Cooperativa Citrias la seua acollida i els regalets que ens han fet. Ha sigut un dia fantàstic!