Taller de mares a INF-5 anys. Magnetisme i electricitat

L’alumnat d’Educació Infantil 5 anys seguim treballant i coneixent nous experiments. Aquesta vegada, ha sigut el torn de la mare de Nerea (Susana) de la classe dels Castells qui ha realitzat tres experiments.

Els experiments que ens va explicar Susana tractaven sobre el magnetisme i els circuits elèctrics.

El primer d’ells s’anomenava «Juguem amb els imants». La mare de Nerea ens va explicar com funcionen els imants, perquè es repel·leixen i perquè s’atreuen amb l’ajuda d’uns imants dividits en una part roja i una blava. Seguidament, ens va mostrar diferents objectes (monedes, goma d’esborrar, clips, maquinetes de fer unta, tisores… i varem poder observar que l’imant no funciona en tots els tipus de metalls.

En el segon experiment, vam mesclar arros i trossets molt xicotets de metall (era molt curiós perquè pareixia sal negra). Després, de mesclar-ho tot vam intentar separar-lo però vam vore que ens costava molt. Per això, Susana ens va explicar que si aproximaven l’imant era més fàcil. Sabeu que passava??? que el metall s’apegava a l’imant i així podíem separar la mescla. Va ser curiós vore com es separa el metall de l’arros.

Seguidament, ens van explicar què era un circuit elèctric i com funcionava. Vam observar que si tancaven el circuit s’encenia la bombeta. També, ens va presentar el semàfor «Tafol» que funcionava gracies a un circuit elèctric i anaven encenen-se les diferents llums.

Per ultim, ens varem separar en diferents grups i varem poder realitzar els experiments que ens havia explicat Susana.

Una vesprada genial on vam gaudir molt i també aprendre moltes coses!!! Ja estem esperant en moltes ganes la pròxima vesprada de experiments!!!!

Us deixem l’enllaç a les fotos dels experiments