Tallers a INF-5 anys: Experiments amb el so

L’alumnat d’Educació Infantil 5 anys seguim treballant i coneixent nous experiments. Aquesta vegada, ha sigut el torn de les mares de Clara (Bea), Clàudia (Clara) i Eva (Verònica) de la classe dels Robots que han realitzat tres experiments sobre el so.

En primer lloc, hem vist un vídeo sobre el so explicat per un robot, on es podia observar les diferents propietats del so. També, les mares amb l’ajuda d’una presentació ens han explicat que és el so i com funcionen les ones sonores.

Desprès, ens han explicat com realitzar uns experiments per observar com funciona el so. El primer dels experiments és el»telèfon», el qual es fa amb l’ajuda de dos got de plàstic un fil. Ens hem posat per parelles i hem pogut observar que Quan parlem a traves del got, la vibració de l’aire es transmet a la paret del got, i a la corda, arribant a l’altre got, i a l’orella de la persona que esta a l’altre costat.

Seguidament, hem fet l’experiment anomenat «perxa sonora», on hem necessitat una perxa de metall, un fill i diferents pals de plàstic, metall i fusta. Un per un ho hem provat i hem pogut observar que al colpejar la perxa, aquesta vibra i produeix un so. Si ens posem el dita en els oïts el so és més fort perquè les vibracions es propaguen millor a traves del fils que de l’aire.

Per últim, les mares ens han explicat com elaborar un altaveu per al mòbil amb dos gots de plàstic i un rotllo del paper higiènic. Penseu que l’altaveu funcionava? Doncs, clar que si perquè tenim unes mares molt expertes!!

Una vesprada genial on vam gaudir molt i també aprendre moltes coses molt sonores!!!

Ja estem esperant en moltes ganes la pròxima vesprada de experiments!!!!

Ací teniu les fotos de l’activitat