Jornades d’orientació amb Francisco Quirós d’Emxys

El ponent Francisco de Quirós, enginyer de telecomunicacions, profresor de la UMH i CTO (Chief Technical Officer) de la companyia il·licitana Emxys , ens va parlar entre altres projectes del disseny de la plataforma del satèl·lit  Odaliss, el llançament del qual serà en l’últim tram del 2023. Ho farà de la mà del Centre Aeroespacial Alemany.

“El factor diferencial d’aquest satèl·lit és que comunica amb la Terra mitjançant comunicacions làser, amb tecnologia òptica, en lloc de comunicacions RF (radiofreqüència) com els tradicionals. Les opcions d’utilització són molt àmplies: des d’agències espacials fins a Estats, passant per agències governamentals.

 Emxys desenvolupa aquest tipus d’instruments des de 2005 en les seues instal·lacions del PCUMH (parc científic de la UMH) , havent participat en quatre missions espacials fins hui, a les quals se sumaran tres missions més en els pròxims tres anys. Fa escasses setmanes l’AQUEIXA (Agència Espacial Europea) validava el seu gravímetre (projecte del qual també ens va parlar en la xarrada en el Jorge Juan), que viatjarà en una missió d’anàlisi a l’asteroide que va desviar la NASA aquest mateix any.”