L’IES Jorge Juan aposta per la pau amb un gran festival

L’IES Jorge Juan ha tancat el segon trimestre amb un macrofestival dedicat a la pau, que ha comptat amb la participació de nombrosos alumnes i la col·laboració de diferents membres de l’equip pedagògic, coordinats tots per la vicedirectora Teresa Díez-Lobo. “Estem contra les guerres perquè les guerres ens fan mal a tots” va ser el lema de l’acte.

Un poema llegit en valencià, ucraïnés i rus, concerts de piano, amb Schubert i Chopin en el programa, “Imagine” de John Lennon interpretat per un grup de flautes dolces amb l’acompanyament de piano, un espectable “flipant” de hip-hop, dansa clàssica i flamenca, Gòspel sorgit de la profunda Amèrica i altres aportacions van fer brollar contínuament els aplaudiments dels assistents, que van omplir el teatre del centre.

També hi va haver paraules de solidaritat amb els refugiats i una alumna/cantautora va interpretar una cançó escrita per ella –Lucha por ella– contra les violacions de dones.

Així, amb un crit en favor de la pau, s’ha tancat un llarg trimestre escolar, marcat encara per les mesures de prevenció de la covid, com són les finestres obertes amb el fred de l’hivern i les mascaretes. No obstant això, les programacions educatives s’han pogut desenvolupar amb normalitat.

Mario Candela