Dijous passat 30/03 els alumnes españoles de l’intercanvi de Praga i alguns estudiants txecs hem visitat el gueto de Terezín, als afores de Praga. Terezín va ser un gueto i camp de treball de les SS durant la segona guerra mundial creat per a mantindre als judíus dins (encara que després también metían a gíranos, romanís, homosexuals, etc)
L’objectiu d’este camp era mantindre als judíus dins per a després portar-los a camps d’extermini, así acceleraven el procés de la seua mort mentres els explotaven; también eixe camp intentava llavar la seua imatge publicitant un camp de retir per a judíus jubilats o inválidos.
Abans d’assistir al camp parem al poble a veure el museu d’este camp on vam veure noms de les persones que van morir en el camp, dibuixos de niñus, obres i poemes de presoners, objectes personals i un pequeño avançament del que va ser el camp. Per a visitar-ho comptem amb un guíal fet que ens expliqué detalladament que es realitzava en cada lloc del camp. Cada cantonada tenía una función, sense especificar molt es va veuré perfectament les tortures, la humillación i el menyspreu que es vivió de manera infrahumana i es recibió per part dels nazis.