Visita a Terezin

El dijous 30 de març, tots els alumnes espanyols i 4 txecs que tenien interés juntament amb els professors, vam agafar un autobús per a anar al poble de Terezin on visitem un camp de concentració on van estar judios, homosexuals, comunistes i qualsevol persona que es revelara contra el govern nazi que havia ocupat el país.
Este camp no era d’extermini, sinó de treball, encara que molta gent que es trobava allí acabava morint en Terezin per tortures, d’hipotèrmia, per enfermedaes, intoxicació, etc., els que aconseguien sobreviure serien transladados posteriorment a un camp d’extermini.
Esta va ser una experiència molt impactant i sensible. Vam tindre l’oportunitat d’entrar a les diferents habitacions del camp com a sales de tortura, dutxes, oficines, sales de aislación, túnels, patis… Tot este recorregut va ser guiat i explicat amb detalls molt durs sobre cada lloc.
També vam veure un museu amb imatges, poemes de les víctimes i dibuixos originals de xiquets que van viure allí on podem veure el seu trist perspectiva.
Una vegada acabada la visita, vam anar a menjar a un restaurant i vam agafar l’autobús de tornada per a tornar a l’institut i retrobar-nos amb la nostra parella txeca. A partir d’ací, vam tindre la vesprada lliure.
Text: Neus Mestre